Hanga Ádám is hozzájárult a csodálatos feltámadáshoz

Hanga Ádám csapata, a Real Madrid hazai pályán 18 pontos hátrányról fordítva 98-94-re nyert a szerb Partizan ellen, így 3-2-es összesítéssel bejutott a férfikosárlabda Euroliga négyes döntőjébe. A Final Fourt a jövő héten a litvániai Kaunasban játsszák, a Real ellenfele a Barcelona lesz a döntőbe jutásért.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 8:50
Hanga Ádám
Real Madrid’s Adam Hanga (R) fights for the ball with Partizan’s Dante Exum during the Euroleague basketball quarter-final match between Partizan Belgrade and Real Madrid at the “Stark Arena” in Belgrade on May 4, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hihetetlenül mélyről kapaszkodott vissza a Real Madrid a férfikosárlabda Euroliga negyeddöntőjében. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban a szerb Partizan már 2-0-ra vezetett, egy győzelemre volt a Final Fourtól, de ezután már nem nyert több mérkőzést. A Real két hete Madridban kétszer is kikapott szerb riválisától, majd múlt héten két idegenbeli sikerrel egyenlített, szerdai győzelmével pedig az Euroliga történetének első csapata lett, amely 0-2-ről meg tudott fordítani egy párharcot.

Hanga (balra) a védőmunkájával is segített                                          Fotó: Andrej Isakovic

A mindent eldöntő madridi találkozón tegnap csapata csapnivalóan kezdett, 18 pontos hátrányban volt, de fantasztikus második félidei teljesítményének köszönhetően végül győzni tudott.

Hanga Ádám tizenöt percet volt a pályán, hét pontot dobott és szedett három lepattanót, közte azt, amelyik lezárta a mérkőzést. A sorozat négyes döntőjét jövő péntektől vasárnapig rendezik Kaunasban, a Real az elődöntőben az ősi rivális Barcelonával találkozik. A másik ágon Olimpiakosz–Monaco párharcot rendeznek. 
Érdekes adalék a kaunasi elődöntő elé, hogy Hanga tavalyelőtt éppen a Barcától igazolt a fővárosiakhoz. 

A második meccsen összeverekedtek a madridi és a belgrádi kosarasok:

Borítókép: Hanga Ádám fontos lepattanóval segítette a Realt (Fotó: Andrej Isakovic/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.