Hihetetlenül egyensúlyozik a salakon a római hős + videó

Az orosz Danyiil Medvegyev ki nem állhatta a salakos borítást, de megszokta, sőt, alkalmazkodott a körülményekhez. Tegnap ő nyerte a Roland Garros előtt rendezett ATP 1000-es tornát Rómában, majd elkezdett beszélni.

Magyar Nemzet
2023. 05. 22. 9:17
2023 Italian Open
ROME, ITALY - MAY 21: Daniil Medvedev of (Russia) poses with the trophy after winning the Men's Singles Final match against Holger Rune (Denmark) during day eight of The Internazionali BNL d'Italia at the Foro Italico in Rome, Italy on May 21, 2023 Claudio Pasquazi / Anadolu Agency (Photo by Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danyiil Medvegyev berúgta az ajtót. A korábbi világelső orosz teniszező február elején még csak a tizedik volt a világranglistán, azóta megnyert öt versenyt, és bejutott egy ATP 1000-es verseny döntőjébe. Legutóbb vasárnap Rómában diadalmaskodott, 7:5, 7:5-re győzte le a dán Holger Runét, és ezzel feljött a második helyre a rangsorban, maga mögé utasította a 22-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovicsot.

Medvegyevnél az alkalmazkodóképesség a kulcs. Az orosz játékos korábban határozottan leszögezte, hogy ki nem állhatja a salakos borítást, ő a kemény pályán érzi igazán otthon magát. Ehhez képest a római ATP 1000-es versenyt, a Roland Garros előtt rendezett utolsó komoly nagy versenyt megnyerte, és ha nem is érzi magát komfortosan, feltalálja magát a salakon. Íme egy érdekes videó róla:

Medvegyev Holger Rune legyőzése után arról beszélt, hogy továbbra sem a salakos borítás a kedvence, de már kezd hozzászokni. – Soha nem gondoltam volna, hogy valaha ATP 1000-es versenyt nyerek salakon. Nem mondhatnám, hogy szeretem ezt a borítást, én a kemény pályát kedvelem, de az egyértelmű, hogy most már sokkal jobban kedvelem a salakot, mint régebben – mondta az orosz.

2023 Italian Open
Medvegyev ünnepelt Rómában        Fotó: Anadolu Agency via AFP

Itt látható az őszinte viszonyulása a salakhoz. 2021 májusában nem akart játszani salakon, egy évre rá kijelentette, hogy salakon bárkitől ki tud kapni, idén májusban pedig megnyerte a római tornát. 

Medvegyev a római győzelmével elittársaságba került, 2004 óta ő az ötödik, aki egy éven belül Miamiban vagy Indian Wellsben diadalmaskodott, majd megnyert egy ATP 1000-es salakos tornát. Novak Djokovics és Carlos Alcaraz tudott hasonló bravúrt felmutatni. Novak Djokovics, Roger Federer, André Agassi, Andy Murray, Rafael Nadal után Medvegyev a hatodik férfi a sportág történetében, aki legalább hat különböző 1000-es Masters-tornát nyert meg.

Borítókép: Medvegyev a második helyen áll a világranglistán (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.