Már csoda kellene, hogy az MTK ne jusson vissza az NB I-be + videó

Gyakorlatilag eldőlt, hogy az MTK a tavalyi kiesése után azonnal visszajut a labdarúgó NB I-be. Ugyan a fővárosi együttes ezt matematikailag még nem biztosította be az unalmas, pécsi 0-0-s döntetlennel hétfő este, de lényegében elképzelhetetlen olyan forgatókönyv, hogy végül ne fusson be a második feljutó helyre a másodosztályú bajnok DVTK mögött.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 7:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy győzelemmel már minden szálat elvarrt volna az MTK a Pécs otthonában, ez azonban nem jött össze a csapatnak, amely unalmas, 0-0-s döntetlent játszott a PMFC ellen. A klub csaknem négyperces összefoglalót töltött fel a szinte eseménytelen meccsről a Facebook-oldalára, amin köszörülte is a nyelvét az egyik hozzászóló:

„Minden tiszteletem annak, aki ebből a meccsből ki tudott hozni egy közel négyperces összefoglalót. Ha nekem kellett volna megvágni, a kezdő sípszó lenne benne és a lefújás.”

A vérszegény 0-0 után mégis örülhetett az MTK, mert az egy pont megszerzésével hat pontos előnyre tett szert a vasárnap a Szentlőrinc ellen odahaza 2-0-ra veszítő, harmadik helyezett Ajka előtt. Ez még nem jelent papíron behozhatatlan előnyt, hiszen két forduló van hátra, még hat pontot lehet szerezni. Az NB II-ben pontegyenlőség esetén a több győzelem dönt a bajnokságban, ezt követően pedig a gólkülönbség rangsorol. Ha az Ajka ledolgozná a ponthátrányát (ehhez neki két győzelem, az MTK-tól pedig két vereség kellene), mindkét csapatnak 20-20 győzelme lenne, de a gólkülönbség nagyon az MTK javára húz (+36 vs. +13). Ezt két meccs alatt lényegében lehetetlen megfordítani.

Matematikailag tehát még nem, gyakorlatilag viszont eldőlt, hogy az MTK a tavalyi kiesése után egyből visszajut az NB I-be a másodosztály ezüstérmeseként a bajnoki címét már korábban bebiztosító Diósgyőr mögött.

Borítókép: Az MTK már készülhet az NB I-es folytatásra (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.