Sallai Roland gólpasszal búcsúztatta a Freiburg legendáját

Három gólpasszt adott Sallai Roland, de a Freiburg „csak” 2-0-ra győzte le hazai pályán a Wolfsburgot a Bundesliga 33. fordulójának péntek esti nyitómeccsén. A magyar válogatott szélső kétszer is kiszolgálta a közönségtől búcsúzó klublegendát, Nils Petersent, de a második közös találatukat elvette a VAR. Sallai így is hozzájárult a Bundesliga legjobb cserecsatárának szép búcsújához.

Magyar Nemzet
2023. 05. 20. 7:41
SC Freiburg - VfL Wolfsburg
19 May 2023, Baden-Württemberg, Freiburg im Breisgau: Soccer: Bundesliga, SC Freiburg - VfL Wolfsburg, Matchday 33, Europa-Park Stadion. Freiburg's Nils Petersen celebrates after his goal, which was taken back after Viedobeweis, with Freiburg's Lucas Höler (l) and Freiburg's Roland Sallai (r). Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/DPA/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtette a hatását a gondolkodási szünet, amelyet Christian Streich vezetőedző szabott ki számára két héttel ezelőtt. Nem derült ki, hogy pontosan mi történt, a Freiburg népszerű edzője csupán annyit közölt, hogy a magyar szélsőnek el kell gondolkodnia, ezért nem került be a Lipcse elleni meccskeretbe sem. Azóta viszont Sallai a csapata két meccsén összesen három gólpasszt jegyzett. Múlt héten az Union Berlin ellen tizenegyest harcolt ki (a németek ezt is gólpasszként értékelik), most pedig a Wolfsburg elleni győzelem főszereplője volt.

SC Freiburg - VfL Wolfsburg
Sallai Roland odatette magát a Wolfsburg ellen Fotó: AFP/DPA/Tom Weller 

Sallai adta csapata mindkét gólja előtt a gólpasszt, a 71. percben Christian Güntert, a 74.-ben pedig Nils Petersent szolgálta ki. Mindkét találat előtt szép akciót vezetett Sallai, az első gólnál két védő között játszotta tisztára magát, a másodiknál elfutott a jobb szélen, onnan adta be a labdát.

Később volt egy harmadik gólpassza is Sallainak, a címzett ismét Petersen volt, de ezt a találatot VAR-vizsgálat után érvénytelenítették. Így maradt a két gólpassz válogatottunk alapembere neve mellett, de így is különleges ünnepben volt kulcsfigura.

Sallai segítette szép búcsúhoz a legendát

Ezen a meccsen búcsúzott ugyanis a freiburgi közönségtől Nils Petersen, a klub legendás csatára, aki az utóbbi időben már csak kevés időt töltött a pályán, ám Sallai gólpasszának köszönhetően filmekbe illő utolsó hazai meccset kapott. A 34 éves Petersen az idény végén távozik a klubtól, amelyben 2015 óta szerepel, és 277 meccsen 105 gólt szerzett – utóbbival ő a csapat rekordere a német válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Joachim Löwöt megelőzve.

Petersen a 34. csereként szerzett gólját érte el a Bundesligában, amivel továbbra is csúcstartó a bajnokságban:

A német válogatottban és a Bayern Münchenben is megfordult Petersen ebben a Bundesliga-idényben mindössze 248 percet töltött a pályán, és a Wolfsburg ellen szerezte az első gólját. Ez volt az utolsó hazai meccse a csapat mezében, hiszen az utolsó fordulóban a Frankfurt vendége lesz a Freiburg.

Sorsdöntő meccs vár Sallai csapatára, hiszen a Wolfsburg elleni sikerrel tovább él a BL-indulás reménye, a Freiburg jelenleg az ötötödik helyen áll a Bunesligában, ugyanannyi pontja van, mint a negyedik Union Berlinnek, amely ma a Hoffenheim ellen lép pályára, és csak eggyel kevesebb mint a Bayern ellen játszó Lipcsének.

Borítókép: Sallai Roland és a búcsúszó Nils Petersen ünnepel (Fotó: AFP/DPA/Tom Weller )

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.