Schäfer csapata és a Pókember elszomorította Sallaiékat + fotó

A német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában magyar rangadót rendeztek. Schäfer András kezdő volt az Union Berlinben, Sallai Roland csereként állt be a Freiburgba. A két csapat mérkőzését 4-2-re nyerte a berlini alakulat, és ezzel megerősítette a harmadik helyét a tabellán. A Bayern 6-0-ra ütötte ki a Schalkét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 17:50
1. FC Union Berlin - SC Freiburg
13 May 2023, Berlin: Soccer: Bundesliga, 1. FC Union Berlin - SC Freiburg, Matchday 32, An der Alten Försterei. Berlin's Andras Schäfer (l) goes down against SC Freiburg's Yannik Keitel (r). Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Andreas Gora
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszú sérülése után kezdő volt a Bajnokok Ligájában való indulásért küzdő Union Berlinben a Bundesliga magyar rangadóján. A magyar válogatott középpályása, az utóbbi időben gyakran mellőzött szélső, azonban csak a 32. percben lépett pályára. Ekkor még csak 1-0-ra vezetett a forduló előtt második Union, de a félidő hajrájában két újabb góllal magabiztossá tette az előnyét. A 28 éves suriname-i csatár, a Pókembert megidéző gólörömmel jelentkező Sheraldo Becker volt a fővárosiak legveszélyesebb játékosa: gólpasszal kezdett, majd szerzett két gólt.

1. FC Union Berlin - SC Freiburg
Becker gólöröme    Fotó: Europress/AFP/Anreas Gora

A folytatásban valamelyest magához tért a sokkból a Freiburg, Gulde és Grifo góljával az 56. és 70. perc között felzárkózott 3-2-re, de közelebb nem jutott, mert a csereként beállt korábbi ferencvárosi középpályása, – Becker előkészítése után – megszerezte a találkozó hatodik, az Union negyedik gólját. Schäfer András 63 percet töltött a pályán. 

union berlin-freiburg
Sallai Roland nem tudott sokat hozzátenni a Freiburg játékához         Fotó: Europress/AFP/Tobias Schwarz

A játéknap legnagyobb gólkülönbségű győzelme a Bayern Münchenhez fűződik: Thomas Tuchel csapata nem adott esélyt a Schalkénak, 6-0-ra nyert a Ruhr-vidékiek ellen, és megerősítette az előnyét a tabella élén.

Bundesliga, 32. forduló, eredmények: Bayern München–Schalke 04 6-0 (2-0), Eintracht Frankfur–FSV Mainz 05 3-0 (2-0), Union Berlin–SC Freiburg 4-2 (3-0), VfL Bochum–FC Augsburg 3-2 (1-1), VfL Wolfsburg–Hoffenheim 2-1 (1-0), Dortmund–Mönchengladbach 5-2. Pénteken játszották: 1. FC Köln–Hertha BSC 5-2 (3-2)
Vasárnap játsszák: VfB Stuttgart–Bayer Leverkusen 15.30, RB Leipzig–Werder Bremen 18.30.

Az élcsoport állása: 1. Bayern 68 pont/32 mérkőzés, 2. Dortmund 67, 3. Union 59, 4. Leipzig 57/31 mérkőzés, 5. Freiburg 56.  

Borítókép: Schäfer András (balra, pirosban) győzelmet ünnepelt (Fotó: AFP)  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.