Szoboszlai címvédésre készül, és szombaton újra kiütné Sallaiékat

Szoboszlai Dominik, a címvédő RB Leipzig magyar válogatott középpályása szerint kedd este megmutatták, hogy csapatként mire képesek, amikor 5-1-re győztek a tavaly döntős Freiburg vendégeként a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 03. 13:42
SZOBOSZLAI Dominik
Freiburg, 2023. május 03. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta csapata harmadik gólját a Freiburg ellen a labdarúgó Német Kupa freiburgi elõdöntõjében 2023. május 2-án. MTI/AP/DPA/Marijan Murat Fotó: Marijan Murat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a lipcsei klub honlapján kiemelte, soha nem könnyű idegenben jól szerepelni egy olyan jó csapat ellen, mint a Freiburg. – Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy újra bejutottunk a fináléba, és mindent meg fogunk tenni a címvédés érdekében. Ugyanakkor most szombaton ugyanebben a stadionban vár ránk egy fontos Bundesliga-találkozó, és biztos vagyok benne, hogy az is izgalmas meccs lesz, remélhetőleg ott folytatjuk majd, ahol ma abbahagytuk – jelentette ki a magyar válogatott csapatkapitánya, aki a kedd esti, 5-1-es diadalhoz két góllal járult hozzá, s végigjátszotta az összecsapást.

A válogatott középhátvédje, hangsúlyozta, hogy az előzetes tervüknek megfelelően tudtak futballozni Freiburgban, ahol a hazaiaknál a félidőben állt be a szintén magyar válogatott – Megtaláltuk a réseket, és sikerült pontosan passzolnunk és lőnünk. Az első félidőben talán az idénybeli legjobb teljesítményünket nyújtottuk – összegzett Orbán, utalva arra, hogy a Leipzig a szünetben már 4-0-ra vezetett. – Megérdemeltük a győzelmet, és igazán vagány volt a játékunk. A szombat esti bajnoki meccsre tovább kell vinnünk mindazt, ami ma este jól működött – tette hozzá a harmincéves védő.

Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője elsősorban azért dicsérte a játékosait, mert jól kezdtek, és a támadóharmadban igazán eredményesen futballoztak.

– Könyörtelenek voltunk, és szereztünk néhány nagyon szép gólt, így a mi szempontunkból fantasztikus volt ez az elődöntő. Az eredmény nagy különbséget mutat, de a Freiburgnak nagyszerű csapata van, és komoly kihívás elé állított minket – mondta a tréner, aki szerint nem is lehet más a céljuk, mint megvédeni a címüket a döntőben.    

A Leipzig a június 3-án sorra kerülő berlini fináléban a VfB Stuttgart és az Eintracht Frankfurt szerdai összecsapásának továbbjutójával találkozik.

 

A Lipcse egyszerűen jobb volt

Christian Streich azonnal elismerte, hogy a jobb csapat győzött, de bízik benne, hogy együttese szombaton már képes lesz felvenni a kesztyűt a lipcseiekkel szemben. – A Leipzig ma egyszerűen jobb volt, mi pedig veszítettünk, ez minden. Rendkívül gyorsak voltak, kiválóan játszottak. Ha a Lipcse ilyen csapattal áll ki, akkor nem mi vagyunk az esélyesek – vélekedett a Freiburg vezetőedzője. – De mi vagyunk a Freiburg, felállunk a vereségek után is. Így történt a Wolfsburg elleni 6-0 és a Dortmund elleni 5-1 után is. Meglátjuk, hogy képesek leszünk-e a lehetetlenre szombaton. A mai meccs eredménye ugyanakkor nem jelenti azt, hogy nem lenne semmi esélyünk a győzelemre szombaton.

Borítókép: Szoboszlai Dominik ünnepel a Német Kupa elődöntőjében (Fotó: MTI/AP/DPA/Marijan Murat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.