Hiányzott a gól, döntetlent ért el a Rossi-csapat Montenegróban

Hiába játszott mezőnyfölényben a magyar labdarúgó-válogatott Podgoricában a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn, nem tudta bevinni a győztes gólt. Marco Rossi csapatából ezúttal hiányzott az átütőerő, a támadójáték akadozott, így a 0-0 és az érte járó egy pont is reális.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 19:54
null
20230617 Podgorica (Montenegró) Labdarúgás EB selejtező Montenegró Magyarország válogatott mérkőzés Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csak egy helyen változtatott ahhoz a kezdőhöz képest, amely márciusban Bulgária ellen 3-0-s győzelemmel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtezőket. A győztes csapaton kényszerűségből kellett változtatni, hiszen a Fradi középpályása (aki már nem is a Fradi középpályása), Vécsei Bálint sérülés miatt ezúttal nincs a keretben. A helyét Callum Styles vette át a kezdőben, aki meg márciusban volt sérült, így tavaly november után tért vissza a válogatottba.

és a magyar válogatott játékából hiányzott a gól. Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Így állt fel a magyar válogatott: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Ádám.

Bár a csapat nem sokat változott a márciusi selejtezőhöz képest, a meccs teljesen ellentétesen indult, ami számunkra nem volt jó hír. Míg Bulgária ellen a Rossi-csapat már a hetedik percben megszerezte a vezetést, épp a hiányzó Vécsei góljával, addig most Montenegró kerülhetett volna előnybe rögtön az elején. Még a hetedik perc is stimmelt: a 70. válogatott meccsén szereplő a saját kapunkra fejelt egy beadást, a labda már Dibuszon is túljutott, szerencsére gól helyett a felső lécen pattant.

Figyelmeztető jel volt ez, hogy nem lesz könnyű menet a podgoricai, olyan látványos legalábbis biztos nem, mint a magyar drukkerek vonulása volt a városban a meccs előtt. Sajnos igazolódott a félelem, a magyar válogatott hiába birtokolta többet a labdát (a meccs nagy részében több mint hatvan százalékban, olykor a hetvenet megközelítve), nem találta a rést a pajzson, mint Bulgária ellen, sőt Montenegró további helyzetekkel tudott veszélyeztetni.

Körülményesen épültek a támadásaink, nem volt bennük lendület és átütőerő. A második félidő közepéhez közeledve ezt elégelte meg Rossi, aki kettős cserére szánta el magát: Ádám Martin helyére az NB I gólkirálya, a Paksról a Fradiba igazolt Varga Barnabás érkezett, az eredménytelenül erőlködő Sallai Rolandot pedig Csoboth Kevin váltotta.

A hajrára úgy tűnt, hogy Montenegró elfárad, s felcsillant a remény a mindent eldöntő győztes gól megszerzésére, de igazán nagy helyzete végül nem volt a magyar válogatottnak. A gól nélküli döntetlen igazságos eredmény, egyik csapat sem szolgált rá a három pontra.

A csoport másik meccsén számunkra kedvező eredmény született, hiszen Bulgária annak ellenére sem tudta legyőzni idegenben Litvániát, hogy a 17. perctől kezdve emberelőnyben játszott. Mindkét válogatott az első pontjait szerezte a sorozatban, de ami a lényeg, hogy egyik sem tudott közeledni a mieinkhez.

Európa-bajnoki selejtező, G csoport

Montenegró–Magyarország 0-0, Podgorica, Városi Stadion, 8000 néző, jv.: Gil Manzano Jesus.
Litvánia–Bulgária 1-1

A csoport állása:
1. Szerbia 6 pont/2 mérkőzés
2. Magyarország 4/2
3. Montenegró 4/3
4. Litvánia 1/2
5. Bulgária 1/3

Borítókép: A kép csalóka, mert végül és a magyar válogatott sem tudott Montenegró fölé nőni (Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.