A Fradi korábbi ukránja is nagyon örült Csercseszov kirúgásának

Szinte örömtüzek gyúltak Ukrajnában amiatt, hogy elküldték a Ferencváros vezetőedzőjét, a Fradi korábbi ukrán játékosa egy Csercseszovot kigúnyoló bejegyzést lájkolt.

Munkatársunktól
Forrás: ua.tribuna.com, sport.ua2023. 07. 21. 12:02
CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Debrecen, 2023. február 26. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában is téma volt a Ferencváros kiesése a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, a Klaksvík elleni 3-0-s vereségről minden sporttal foglalkozó portál hírt adott. 

Egy árulkodó bejegyzés az ukrán örömről. (Forrás: ua.tribuna.com)

Az ukrán sajtónak elsősorban az volt az érdekes, hogy az orosz állampolgárságú vezetőedzőt kirúgta a Fradi, gyakorlatilag mindenütt ezzel a címmel tudósítottak a meccsről. 

A beszámolókból és az alattuk futó kommentekből szinte süt, hogy Ukrajnában elégtételt éreznek a döntés miatt a futballkedvelők, a Fradira ugyanis korábbi „Rebrov-csapatként” hivatkoznak rendszerint – mint ismert, a Fradi közelmúltbeli sikereinek kovácsa a jelenlegi ukrán szövetségi kapitány, Szergej Rebrov volt.

Külön is megemlítik, hogy a megszálló ország képviselőjét rúgta ki a Ferencváros, és mindenütt megemlítik azt is, hogy a második félidőben sokan azt kiabálták Csercseszovnak címezve azt, hogy „ruszkik, haza!”.

Az Ua.tribuna.com egy érdekességre külön is felhívta a figyelmet: a Fradi korábbi ukrán válogatott támadója, Olekszandr Zubkov is örült menesztésének, egy erről szóló bejegyzést – amely egyúttal kissé kifigurázza az oszét szakembert – kedvelt a Twitteren a csatár.

Arról is külön beszámoltak, a Klaksvík edzője nem először szomorított oroszokat, Magne Hoseth egy 1999-es BL-selejtezőben duplázott a Molde színeiben 18 esztendősen a CSZKA Moszkva ellen.

 

A Fradinak az Európa Konferencia Liga maradt

A váratlan vereséget követően a Fradi immár az Európa Konferencia Liga selejtezőjére készül, ahol az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfele. Bár tavaly könnyedén ejtették ki a zöld-fehérek az ír együttest az Európa Ligába jutásért vívott párharc során, az előzmények ismeretében most vélhetően nehezebb dolguk lesz majd.

A párharc első mérkőzését július 27-én csütörtökön rendezik 19 órai kezdettel a Groupama Arénában.

Forrás: Sztanyiszlav Csercseszov a tavaszi Debrecen elleni NB I-es mérkőzésen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.