A Fradi legendája már a félidőben menesztette volna Csercseszovot

A klub egykori játékosai nem viselték könnyen a Ferencváros csúfos kudarcát. Juhász István a feröeri Kí Klaksvík elleni 3-0 láttán már a szünetben hullajtott néhány könnycseppet, és legszívesebben már akkor megvált volna Sztanyiszlav Csercseszovtól, aki a Bajnokok Ligája-selejtező lefújása után még néhány órán keresztül a Ferencváros vezetőedzőjének mondhatta magát.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 20:50
Sztanyiszlav Csercseszov
Mezõkövesd, 2023. május 28. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2023. május 28-án. Mezõkövesd - Ferencváros 1-0. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem várt pofonba futott bele szerdán a Ferencváros labdarúgócsapata, amely a Groupama Arénában 3-0-ra kikapott a Kí Klaksvík csapatától. Ráadásul már a szünetben reménytelennek tűnt a helyzet, mivel a feröeri bajnok mindössze egy félidő alatt rámolt be három gólt a zöld-fehérek kapujába. A Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában elszenvedett súlyos vereség után néhány órával a klub menesztette Sztanyiszlav Csercseszovot, de Juhász István szerint ezzel elkésett a Fradi, és már az első félidő után el kellett volna köszönni az orosz edzőtől.

– Klubtörténetünkhöz méltatlan módon „semmilyen futballt” mutatott az orosz tréner együttese – nyilatkozta a Metropolnak a Ferencváros egykori játékosa. – Hogy kétszer kilencven perc során lőtt gól nélkül maradunk alul egy közepes tudású riválissal szemben, ezt képtelen vagyok megemészteni, a feleségem a tanúja, a szünetben könnyeztem. A szerda esti Fradi negyvenöt perc alatt, ezzel a szégyenteljes produkciójával semmissé tette a klubvezetésünk hosszú évek óta tartó csapatépítési fáradozásait, eredményeit.

Juhász hozzátette, ő a klub öt-hat légiósát azonnali hatállyal elküldené, és helyére magyar edzőt hozna.

A zöld-fehérek korábbi védője, Horváth László sem bánja, hogy a jövőben új tréner irányítja majd a Ferencvárost.

– Csercseszov menesztésén nem csodálkozom, hiszen számomra világos, hogy a Szergej Rebrov által elkezdett szakmai munkából élt meg, semmi újat nem hozott. Kérdem én, kétszer is jártak az idény elején ausztriai edzőtáborban, ott vajon mit csináltak? Már a legutóbbi NB I-es bajnokság tavaszi fordulóiban érződött, hogy a Fradi lendületét és stílusát vesztette, csakis a tavaszi eredménysort szemlélve a magyar bajnokságban hetedikként zárt. 

Az igazi feladat most vár a klubvezetésre, ugyanis a Shamrock Rovers elleni két Konferencialiga-meccsig csapatot kell(ene) építeni, tudniillik jelenleg az sincs – fogalmazott meg súlyos kritikát Szokolai.

Szokolai László is nyilatkozott, az egykori Fradi-csatár véleményét a Metropol honlapján olvashatják.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.