Fucsovicson nem fogott ki az esőszünet – továbbjutott Wimbledonban

Lesz magyar teniszező a wimbledoni bajnokság második fordulójában. Fucsovics Márton három játszmában, 6:4, 6:2, 6:4-re nyert a holland Tallon Griekspoor ellen az első körben.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 21:28
Wimbledon Championships 2023 - Day 3
epa10728353 Marton Fucsovics of Hungary plays Tallon Griekspoor of the Netherlands in their Men's Singles 1st round match at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 05 July 2023. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY Fotó: EPA/TOLGA AKMEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A heves esőzésekkel tarkított angol időjárás alaposan átírta a wimbledoni teniszbajnokság menetrendjét. A világraglista 67. helyén álló kedden 6:4, 3:1-es állásnál volt kénytelen befejezni a 31. helyen rangsorolt Tallon Griekspoor elleni mérkőzését. Szerencsére a folytatásban folytatódott a magyar játékos fölénye, a szett és a brékelőnyből kisvártatva 2-0-s vezetés lett. Ugyan a harmadik játszmában a holland ellenfele ráijesztett, de végül a szett végjátékában, 5:4-es állásnál Fucsovics a legjobbkor vette el Griekspoor szerváját, így nem maradt más hátra, mint adogatni a mérkőzés megnyeréséért. 

Fucsovicsnak ezzel sem volt problémája, az első meccslabdáját értékesítve 6:4, 6:2, 6:4-re nyert, és a következő fordulóban az amerikai Marcos Giron lesz az ellenfele.

Wimbledoni teniszbajnokság, 1. forduló: Fucsovics (magyar, 67.)–Griekspoor (holland, 31.) 6:4, 6:2, 6:4.

Bondár Anna és Gálfi Dalma mára tervezett első fordulós mérkőzését a csütörtöki programba illesztették a szervezők.

Borítókép: Fucsovics győzelemmel kezdett Wimbledonban (Fotó: EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.