Bunkók – Neymar és Messi durva beszólást kapott a PSG szurkolóitól

Nem mondhatni, hogy a Paris Saint-Germain szurkolói sopánkodnának amiatt, hogy Neymar és Lionel Messi is elhagyta a klubot a nyáron. Sőt a PSG szombati meccse előtt két nagy molinón kürtölték világgá, hogy kifejezetten örülnek a két sztár távozásának, egyúttal jól le is bunkózták Neymart és Messit.

Magyar Nemzet
2023. 08. 27. 11:19
Neymar, Lionel Messi
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (R) and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) warm up prior to the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Lille LOSC at The Parc des Princes Stadium in Paris on February 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP/FRANCK FIFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, nem hosszabbította meg a PSG-vel lejáró szerződését és ingyen igazolt az Egyesült Államokba az Inter Miami csapatába, pedig felült a Szaúd-Arábiába tartó pénzvonatra, s az al-Hilal játékosa lett, amely 90 millió eurót fizetett érte a párizsi klubnak.

A PSG szurkolói nem éppen könnyes szemekkel búcsúztak a két sztártól a csapat legutóbbi meccse előtt. Hogy az együttes a Real Madridtól érkezett Marco Asensio egy és az egyelőre maradó két góljával 3-1-re legyőzte hazai pályán a Lens együttesét a Ligue 1 harmadik fordulójában, szinte csak mellékszál, a fő attrakció a lelátón volt, ahol a drukkerek hatalmas molinóra írták azt, hogy:

„Neymar: végre megszabadultunk a bunkótól”

A szervezett akció keretében ugyanaznap egy nagyon hasonló molinó jelent meg az Egyesült Államokban az Inter Miami stadionja előtt, amin ugyanez a szöveg állt, csak Neymar neve helyett Messiét írták rá.

Neymar kapcsolata mindvégig se veled, se nélküled típusú volt a párizsi klubbal. Ugyan a brazil sztár 173 meccsen 118 gólt és 77 gólpasszt ért el a PSG mezében, ami egyáltalán nem rossz mutató, 2020-ban ráadásul BL-döntőig jutott a csapattal, de sokat volt sérült, sokszor nem viselkedett profiként, sokat balhézott és időről időre távozni akart.

Messi azután lett a katariak által pénzelt klub játékosa 2021-ben, hogy nem maradhatott az anyagi nehézségekkel küszködő Barcelona kötelékében, s könnyes szemekkel jelentette be a távozását nevelőklubjától. A teljesítménye a tavaly őszt, a katari vb előtti időszakot leszámítva messze elmaradt attól, amit vártak tőle a Párizsban töltött két éve alatt, de 75 meccsen így is összehozott 32 gólt és 35 gólpasszt. Az argentin a távozása után egyértelművé tette, hogy ha nem kényszerül rá, sosem akart volna a PSG-ben játszani, amivel biztos nem szerzett jó pontokat utólag sem.

A PSG szurkolói szerint tehát jobb, hogy ők már nem tagjai a francia bajnoknak, de a beszólásuk Messit például aligha hatotta meg, ő az Inter Miami színeiben éppen győzelemmel és góllal mutatkozott be az MLS-ben a New York Red Bulls otthonában, amerikai csapata mezében pedig kilenc tétmeccsen máris 11 gólt számlál.

Borítókép: Neymart és Messit nem zárták szívükbe a PSG-szurkolók (Fotó: Franck Fife/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.