Neymar leborul Ronaldo előtt: Őrültnek mondtak, pedig utat mutattál

Neymar kimondta, amit a Szaúd-Arábiába igazoló valamennyi labdarúgó elismerhetne: Cristiano Ronaldo volt az úttörő, mindenki mindent neki köszönhet. Neymar esetében történetesen azt a mesés fizetést és luxust, ami a szaúdi al-Hilal együttesénél fogadja. S ha hihetünk a híreknek, Ronaldóval az élen a Szaúd-Arábiába igazolt immár több tucatnyi klasszis Európát elhagyva nem feltétlenül int búcsút a csúcsfutballnak, a szaudi klubok a Bajnokok Ligájába vágynak.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 10:53
Neymar, al-Hilal, luxus
Forrás: Al-Hilal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kiváló, az elmúlt bő évtized egyik legjobb futballistája, éveken át méltán helyezték és mellé. Ugyan a dicsőséglistája a mai napig hiányos, nem nyert sem világbajnokságot, sem Copa Américát a brazil válogatottal, de azért olimpiai bajnok és persze Bajnokok Ligája-győztes, de van egy nagy előnye Ronaldóval és Messivel szemben: ő még csak 31 éves. A játéktudása mellett az életkora határozta meg a szaúdi szerződése feltételeit. Egyrészt klubja, a Paris Saint-Germain természetesen nem mondott le róla ingyen, az al-Hilal nyolcvanmillió (egyes források szerint kilencvenmillió) eurót fizetett érte, másrészt a jövedelme megegyezik Cristiano Ronaldóéval: az éves fizetése kétszázmillió euró, ami a reklámbevételekkel együtt elérheti a 350 millió eurót.

Neymar, al-Hilal, luxus
Neymar az al-Hilalnál természetesen a 10-es mezt viselheti (Fotó: Al-Hilal)

A transzferrel Neymar összességében minden idők legdrágább játékosává avanzsált, valamennyi átigazolását összesítve 380 millió eurót fizettek érte.

Neymar pontosan tudja, kinek tartozik hálával ezért a mesés jövedelemért. Elsősorban nem is az al-Hilal tulajdonosainak, hanem Cristiano Ronaldónak.

– Cristiano Ronaldo volt az úttörő. Mindenki őrültnek nevezte, mindenfélének elmondták. Erre tessék, ma már azt látjuk, hogy a szaúdi bajnokság egyre csak erősödik és erősödik – hálálkodott Neymar Ronaldónak. 

 

Neymar szaúdi luxusa: külön engedmény, palota, nyolc autó

Van miért… A brit The Sun feltárta, a fizetésen felül milyen luxus illeti a futballistát Szaúd-Arábiában.

1. Neymarnak engedélyezték, hogy együtt éljen a barátnőjével, az egyébként várandós Bruna Biancardival, noha nem házasok. A szaúdi kormány eddig csak Cristiano Ronaldót részesítette hasonló kegyben.

2. Neymar egy 25 hálószobás, három szaunával és egy 400 négyzetméteres medencével felszerelt haciendában élvezheti a nyugalmat Rijádban, öt főállású lakáj, két takarítónő, egy séf és egy sofőr lesi a kívánságait.

3. Neymar az összes luxusautóját Párizsban és Brazíliában hagyhatja, nyolc új autót igényelt szaúdi használatra. Íme, az autóparkja:

  • Bentley Continental GP
  • Aston Martin DBX
  • Lamborghini Hurricane
  • Mercedes G Wagon
  • Mercedes furgon
  • Ferrari 458 Italia
  • Maserati MC12
  • Porsche Panamera Turbo

És ez még mindig nem minden, hiszen Neymarnak gyakorlatilag semmire sem kell majd költenie: ha bármikor utazni, repülni támadna kedve, akkor a szaúdiak ingyen magángépet biztosítanak neki a nap bármely szakában, s minden kiadását állják.

 

Az al-Hilal honlapjának adott videóinterjúban Neymar természetesen felmondta a kötelezőt is.

– Nagyon izgatott vagyok, hogy egy új ligába léphetek. Új tapasztalattal és új kihívással gazdagodhatok. Az vezérel, hogy történelmet írhatok az al-Hilalnál. A kihívások motiválnak. Ha találsz egy ilyen kihívást, az jót tesz az önbecsülésednek, és azért vagyok itt, hogy segítsek a szaúdi profi ligának egyre jobban fejlődni. Örülök, hogy minőségi játékosok szerepelnek a többi csapatban is. Izgalmas lesz Cristiano Ronaldóval, Benzemával, Firminóval találkozni a pályán. Szóval nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok ehhez a ligához, és biztos vagyok benne, hogy csodálatos jövő elébe nézünk.

Ne feledkezzünk meg arról sem, Neymar nem feltétlenül int búcsút véglegesen Európának. Friss hírként a szaúdi klubvezetők azt szeretnék elérni az UEFA-nál, hogy egy szaúdi csapat szabadkártyával szerepelhessen a Bajnokok Ligájában.

 

Al-Helaifi, a PSG elnöke csak a szépre emlékezik

Érdekesség, hogy miközben Mbappéval kemény harcba kezdett, Nasszer al-Helaifi, a PSG elnök-vezérigazgatója Neymartól érzelmes búcsút vett. A brazil játékos a PSG színeiben 173 meccset játszott, 118 gólt szerzett és 77 gólpasszt jegyzett.

– Rendkívül nehéz elbúcsúzni egy klublegendától, de Neymar valamiképpen örökre velünk marad. Soha nem felejtem el a napot, amikor megérkezett a Paris Saint-Germainhez, sem azt, amit az elmúlt hat évben adott a klubunknak és a projektünknek. Rendkívüli pillanatokat éltünk át együtt, és Neymar mindig is a történelmünk része lesz. Szeretnék köszönetet mondani neki és családjának. Neymarnak a legjobbakat kívánjuk a jövőhöz és a következő kalandjához – mondta Nasszer al-Helaifi.

Csak nem annak örül a dúsgazdag katari elnök, hogy megszabadul Neymartól, akivel – erre is emlékezhetünk – sok gond is akadt, még is többször panaszkodott arra, hogy mennyire önző.

Pénz, pénz, pénz… Van egy érzésünk, az átigazolásért kapott 80-90 millió eurón felül Nasszer al-Helaifi markát üti még pénz a Neymar-ügyletből.

Borítókép: Neymar tudja használni a fejét (Fotó: Al-Hilal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.