Izzó román hangulat fogadta a Fradit hazai pályán, nem is bírta végig a nyomást

A negyedik fordulóban az FTC megszerezte az első pontját a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában, a Rapid Bukarest elleni hazai 24-24-es döntetlennek mégsem tudunk örülni, hiszen már-már meg volt nyerve a meccs, a Fradi 20-14-re is vezetett. Talán hiányzott a szurkolók megszokott elsöprő támogatása, sokkal inkább a román drukkerek hangja töltötte be az érdi arénát. Martin Albertsen, a Fradi vezetőedzője nem lélegezhet fel.

2023. 09. 30. 19:34
Emily Bölk, FTC, Rapid Bukarest Bajnokok Ligája
Forrás: (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előzmények jól ismertek. Az FTC három vereséggel kezdte a Bajnokok Ligáját, ráadásul egy hete Ljubljanában, a Krim Mercator elleni mérkőzésen Szöllősi-Zácsik Szandra súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a térdszalagja, már meg is műtötték, legalább fél évre kidőlt a sorból. Negyedikre a Rapid Bukarest elleni presztízsmeccsen, hazai pályán egyszerűen tilos volt hibázni. S hogy miért rangadó a három forduló után csupán kétpontos Rapid elleni mérkőzés? Nos, a románok is rosszul kezdték az idényt, ahhor mérten mindenképpen, hogy az előző évadban negyeddöntőt játszottak.

Rapid Bukarest, szurkolók, szurkolótábor, FTC, Bajnokok Ligája
A Rapid Bukarest szurkolói az FTC elleni Bajnokok Ligája-meccsre is elkísérték a kedvenceiket (Fotó: Facebook/Handbal Rapid București)

Ennél is fontosabb, hogy a Rapid Bukarestnek legalább olyan szenvedélyes szurkolótábora van, mint a Fradinak, úgy két-háromszáz román drukker Magyarországra is elkísérte a kedvenceit és már a bemelegítés alatt pokoli hangulatot teremtett Érden.

Lekics szerzett vezetést, majd Bölk és Klujber következett, 3-0-ra elhúzott tehát a Ferencváros, igyekezett lehűteni a románok lelkesedését. Mindhiába. A románok végig nagyon elszántan biztatták az övéiket, ne szépítsük, szurkolásban ezen az estén lepipálták a fradistákat. Annál inkább is megtehették, mert a hazai szektorok bizony foghíjasak voltak.

David Ginesta Montes, a Rapid vezetőedzője nem habozott, már a 6. percben időt kérni, s úgy tűnt, jót húzott, mert a Bukarest egyenlített 3-3-ra. Ezután szerencsére ismét az FTC lódult meg a Lekics, Bölk, Klujber trió vezérletével, már 11-6-ra is vezetett. Nem örültünk neki, hogy a románokban éppen egy magyar, Korsós Dorina tartotta a lelket, aki az első félidőben három gólt dobott.

Malesteint kilőtték, szünetre négygólos előny

Szünetre 14-10 volt az állás, hozzá hazai ember előny. Történt, hogy Janjusevics időn túli szabaddobásból nagyon elhajolt és Malestein fejét találta telibe, a holland szélső összerogyott, majd az elsősorban a kapusok védelmére hozott szabály értelmében Janjusevics kétperces büntetést kapott.

Vajon mitől torpant meg a Fradi?

A második félidőben 18-12-nél, pláne a 42. percben 20-14-nél reménykedtünk, megvan a meccs, de aztán érthetetlenül megtorpant a Fradi és a Rapid az 53. percben egyenlített (22-22). A drukkerek is külön párbajt vívtak, a fradisták „Hungária!” rigmusára rögvest érkezett a „Románia!”

Hetven másodperccel a vége előtt, 24-24-nél Klujber passz helyett az oldalvonalon túlra dobta a labdát. Támadhattak a románok, de Bíró védett. Maradt húsz másodperc, Klujber javíthatott volna, de kétségbeesett lövése elakadt a blokkban.

Maradt 24-24-es döntetlen a vége, aminek három vereség után is nagyon nehéz örülni.

Martin Albertsen, FTC, vezetőedző
Martin Albertsen, az FTC dán vezetőedzője (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György)

Albertsen csalódott

– Rendkívül csalódott vagyok, mert úgy gondolom, egy pontot elveszítettünk – mondta a lefújást követő sajtótájékoztatón Martin Albertsen, az FTC vezetőedzője. Hozzátette, a két pont megszerzésére készültek, de annak ellenére, hogy jól kezdték mindkét félidőt, volt egy pontja a mérkőzésnek, amikor elkezdtek hibázni, és közelebb engedték az ellenfelet. – Próbáltuk átvenni azt a hangulatot és mentalitást, amit az egész atmoszféra biztosított számunkra, igyekeztünk a győzelemre koncentrálni, pozitívan gondolkodni, nem félni a vereségtől – jegyezte meg a dán tréner.

A Fradira az ötödik fordulóban is nehéz feladat vár, október 22-én a dán Esbjerg vendégeként lép pályára. Martin Albertsen, az FTC dán vezetőedzője, aki azért jött Magyarországra, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen a csapattal, nem lélegezhet fel.

 

Debreceni vereség, vasárnap játszik a Győr

Az A csoportban a Debrecen 33-30-ra kikapott a dán Odense HB otthonában. A Győr vasárnap fogadja a montenegrói Buducsnosztot. 

A Debrecen végig jól tartotta magát az esélyesebb dán csapat vendégeként, szünetben is három gól (17-14) volt a különbség, de ennyivel jobb volt az Odense.

– A kezdés, mindkét félidő eleje szörnyű volt, de utána megtaláltuk a ritmusunkat, játszottuk a játékunkat, és felszabadultan, egyre bátrabban kézilabdáztunk. A védekezésünk egy kicsit jobb lett, támadásban a befejezéseink jobban működtek – nyilatkozta Szilágyi Zoltán a lefújás után a Kossuth rádiónak.

A DVSC egy győzelemmel és három vereséggel áll, a következő fordulóban a Buducsnosztot fogadja.

Borítókép: Emily Bölk küzd a labdáért az FTC–Rapid Bukarest Bajnokok Ligája-találkozón (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.