Marco Rossi a konzulátusnál reklamál, szerinte hiba van a rendszerben

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi megdöbbent azon, ami a személyi igazolványában áll, miszerint ma már az 59. születésnapját ünnepli. Az olasz mester a humorérzékét is megcsillogtatva máris hívná a konzulátust, hogy reklamáljon, merthogy ő bizony csak huszonkilencnek érzi magát.

2023. 09. 09. 13:13
ROSSI, Marco
Labdarúgó Eb-selejtező - Szerbia - Magyarország Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiba van a rendszerben – jelentette ki aki a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy vicces bejegyzést arról, hogy ma van az 59. születésnapja. A magyar válogatott szövetségi kapitány saját bevallása szerint csak 29-nek érzi magát. Annak rendje és módja szerint elárasztották a köszöntő üzenetek Rossi posztja alatt a hozzászólás szekciót, máris több hozzászólást ért el a bejegyzése, mint az, amelyik a Szerbiában aratott 2-1-es győzelemről szólt csütörtökön.

Hol volt és mit csinált Marco Rossi harminc éve?

Rossi tehát 29 évesnek érzi magát. Amikor valóban annyi volt, akkor éppen pályafutása csúcsán volt, hiszen harminc évvel ezelőtt, 1993 nyarán igazolt Bresciából a Sampdoria csapatába, amelynek színeiben annak az idénynek a végén megnyerte az Olasz Kupát. Olyan klasszisok voltak akkoriban a csapattársai, mint Gianluca Pagliuca, Ruud Gullit, Roberto Mancini vagy David Platt, tényleg csak a teljesség igénye nélkül.

Abban a bombaerős Sampdoriában Rossi csak kiegészítő ember tudott lenni, összesen 16 meccsen szerepelt az említett idényben, 1995-ben pedig már Mexikóba igazolt, ahonnan a német Eintracht Frankfurthoz tért vissza Európába. Nem csoda, ha Rossi visszavágyik a 29 éves korába, de azért 59-nek sem lehet rossz lennie, hiszen az elmúlt öt évben, amióta a magyar válogatottat irányítja, hihetetlen fejlődésen ment keresztül a nemzeti csapat.

Isten éltesse a kapitányt!

Borítókép: Marco Rossi a születésnapját ünnepli (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.