Az UEFA büntetése hatott, de a Manchester United nem élt az eséllyel

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapja gólgazdag mérkőzésekkel kezdődött. A Manchester United ugyan profitált az UEFA szerdai üzenetéből, de így sem tudott nyerni, csupán 3-3-as döntetlent játszott a Galatasaray otthonában. A manchesteriekhez hasonlóan a Sevilla is kétgólos előnyt tékozolt el, sőt a spanyol csapat még rosszabbul járt, mert végül ki is kapott hazai pályán a PSV Eindhoventől.

2023. 11. 29. 20:43
Bruno Fernandes Manchester United Galatasaray UEFA Bajnokok Ligája BL
Fotó: X/Manchester United
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este hőbörögtek az angolok, s az UEFA elismerte, hogy joggal. A Newcastle United ellen, a Paris Saint-Germain javára megítélt büntető miatt ugyanis visszahívták a szerdai megbízásáról annak a meccsnek a VAR-bíróját, a lengyel Tomasz Kwiatkowskit. Az üzenet egyértelmű volt: szülessenek enyhébb ítéletek a kezezéseknél. A Manchester United Isztambulban profitált is ebből, amikor Scott McTominay karjára pattant a labda a Galatasaray egyik lövése után, nem kapott tizenegyest a hazai csapat.

Paul Shaw Hakim Zijes Manchester United Galatasaray UEFA Bajnokok Ligája
Zijes (jobbra) két szabadrúgásgólt is lőtt a Manchester United kapujába a Bajnokok Ligája-csoportmeccsen (Forrás: X/Manchester United)

A Manchester United a csoport utolsó helyéről várta a mérkőzést, s a kérdéses jelenet idején Garnacho góljával már 1-0-ra vezetett, majd nem sokkal később Bruno Fernandes bombájával már 2-0 volt a vendégelőny. A Galatasaray Zijes szabadrúgásával szépített, s kis híján egyenlített is még az első félidőben, de a törökök manchesteri sikerének hőse, Icardi lesről talált a kapuba.

A második félidőben McTominay már a túlsó kapunál volt főszereplő, szép támadást fejezett be góllal. Csakhogy Zijes újabb szabadrúgását bevédte Onana, majd Aktürkoglu ki is egyenlített.

A Manchester United mindhárom idei idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccsén szerzett három gólt, de ez egyszer sem volt elég a győzelemhez.

A hajrában mindkét csapat hajtott a három pontért, Bruno Fernandes még a kapufát is eltalálta, de maradt a 3-3, amivel a Manchester United a kiesés szélére sodródott.

A B csoportban a Sevilla hazai pályán veszített pontokat kétgólos előnyből, pedig Sergio Ramos ezúttal nem durvasággal, hanem góllal hívta fel magára a figyelmet. 2-0 után ezúttal Ocampos szedett össze néhány percen belül két sárga lapot a Sevillából, a PSV Eindhoven pedig élt az emberelőnnyel, és kiegyenlített, sőt a kitámadó spanyolok ellen a 92. percben a győztes gólt is megszerezte.

A Sevilla a BL-nyolcaddöntőről ezzel az eredménnyel lemondhat, kedvenc terepére, az Európa-ligába viszont még elméletileg átkerülhet.

Bajnokok Ligája, szerda kora esti eredmények

A csoport
Galatasaray–Manchester United 3-3

Az állás
1. Bayern München 12 pont/4 meccs (már csoportelső)
2. Galatasaray 5/5
3. Köbenhavn 4/4
4. Manchester United 4/5

B csoport
Sevilla–PSV Eindhoven 2-3

Az állás
1. Arsenal 9 pont/4 meccs
2. PSV 8/5
3. Lens 5/4
4. Sevilla 2/5

Borítókép: Bruno Fernandes bombagóllal segítette a Manchester Unitedet (Forrás: X/Manchester United)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.