A botrány után minden a feje tetejére állt a kézilabda vb-n + videó

Óriási meglepetést hozott az egyik házigazda, Dánia meccse a dán–norvég–svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában.

2023. 12. 08. 10:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnap továbbgyűrűzött botrány után két éve vb-bronzérmes, a tavalyi Európa-bajnokságon második Dánia meglepetésre kikapott Japán legjobbjaitól Herningben. A kiélezett találkozó utolsó percében vezettek az ázsiaiak, és bár egyenlítettek a skandinávok, Japán három másodperccel a dudaszó előtt megszerezte a győztes találatot, így először kapott ki házigazda együttes a vb-n. A dánoknál a Győr jobbátlövője, Line Haugsted egy gólt szerzett. A dánok csalódottságát növelhette, hogy egy nem mindennapi góllal kaptak ki, ráadásul a közös történetük során először tudott győzni Japán, 27-26-ra. A váratlan dán vereség utóhatásai megrengették a dán sajtót.

A győztes gól:

 

Borítókép: Okkal örültek a japánok (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.