Megérkeztek Szaúd-Arábiába a Dakar járművei

Befutott a Jolly Palladio nevű teherhajó a szaúd-arábiai Janbu kikötőjébe. Fedélzetén igen értékes rakomány lapult: a 2024-es Dakar-rali járművei.

2023. 12. 24. 7:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November utolsó és december első napjaiban Barcelonában gyülekeztek a 2024-es Dakar-rali európai résztvevői, idén ugyanis itt került sor az adminisztratív és gépátvétel első körére, amelynek végén a verseny-, szerviz-, sajtós és szervezői járművek elfoglalták helyüket a kikötőben.

Kamionok a 2024-es Dakar-rali barcelonai gépátvételén (A szerző felvétele)

Akadt, akinek már ez a „nulladik szakasz” is rosszul sikerült: az egyik kamion defekttel állt be a kikötőbe, de olyan csapatról is szóltak pletykák, amelynek egyik járműve Barcelonába tartva kisebb balesetet szenvedett.

A cseh Buggyra csapat defektes kamionja a barcelonai kikötőben (A szerző felvétele)

A motorokat, quadokat, autókat, kamionokat, sőt helikoptereket a Jolly Palladio nevű óriási teherhajóra rakodták fel, amely hosszú útja végén a héten befutott a szaúd-arábiai Janbu kikötőjébe.

 

A csapatok január első napjaiban veszik át a versenygépeket, amelyeknek az Al Ulában található táborban kell átesniük a rajt előtti formaságokon. A 46. Dakar-rali január 5-én egy prológgal indul.

Borítókép: A cseh Toyota Gazoo Racing Czech csapat járművei a 2024-es Dakar-rali barcelonai gépátvételén (A szerző felvétele)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.