A tekintélyes magyar sportvezető nem a nyilvánosságnak szánta a bejegyzését

A legrangosabb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie főszervezője, Eisenkrammer Károly egyesületi vezetőként egy feltételezett mulasztást jelentett be, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) pedig fegyelmi eljárást indított minden érintett bevonásával. A korábbi olimpikon Eisenkrammer állítása szerint az egyik magyar versenyzőt, Szalontay Sándort a szövetség illetékesei magára hagyták a hollandiai pályakerékpáros Európa-bajnokságon. Eisenkrammer Károly indulatos bejegyzést tett közzé a Facebookon, de ezt nem a nyilvánosságnak szánta.

2024. 01. 16. 14:21
EISENKRAMMER Károly
Keszthely, 2023. május 9. Eisenkrammer Károly fõszervezõ beszél a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatóján a keszthelyi Festetics-kastély parkjában 2023. május 9-én. A 44. magyar körversenynek, amely 879 kilométer össztávú, 29 nemzet 132 kerékpárosa vághat neki, köztük 15 magyar. A verseny május 10-én rajtol Szentgotthárdról. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eisenkrammer Károly, aki az 1992-es olimpián egyéniben indult az országúti versenyen, a Facebookon megosztott posztjában felháborodva adott hangot elégedetlenségének azzal kapcsolatban, ami az elmúl napokban a pályakerékpáros Európa-bajnokságon történt. A bejegyzésből cikkében az Origo idézett:

Eisenkrammer: Ez gyalázatos viselkedés

– A mai napon (egyesületi vezetőként) fegyelmi vizsgálatot kezdeményeztem az MKSZ pálya szakág vezetésével szemben. Az okok szépen gyűltek már régóta. Nem egyedi a probléma, de sokat elárul a helyzetről a múlt pénteki történet a hollandiai pálya Eb-n. Idézek a saját fegyelmi bejelentésemből (amit egyébként csatoltam is): 15:47-kor kezdődtek a sprint futamok a legjobb 8 közé jutásért. Ekkor már azonban nem volt a csarnokban sem a magyar szakágvezető, sem az edző, sem a szerelő. Hanem Lovassy Rómeó kiesése után összecsomagoltak és elhagyták a magyar bokszot, elmentek, egyedül hagyva a magyar bokszban az egyetlen, még versenyben levő magyar kerékpárost – írta posztjában Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője. – Ez nem csupán Szalontay Sándorral (és a klubjával) szemben volt gyalázatos viselkedés, hanem egyben nemzetközi szinten is leégeti a Magyar Kerékpáros Szövetséget – fűzte hozzá Eisenkrammer Károly. A bejegyzését azonban nem a nyilvánosságnak szánta, csak az ismerősei láthatják.

A hivatalos levelének az első oldalát azonban mi is megtaláltuk a Facebookon:

 

Az esetre a Magyar Kerékpáros Szövetség szintén a Facebookon reagált, arra kérve minden érintettet, hogy tartózkodjanak a rágalmazó megnyilvánulásoktól:

– A közösségi médiában az utóbbi napokban megjelent, a pályakerékpáros Európa-bajnokságon történt esetleges mulasztásra vonatkozó bejelentést a Magyar Kerékpáros Szövetség fegyelmi eljárás keretében, az összes érintett bevonásával vizsgálja. A vizsgálat lezárultáig kérünk mindenkit, tartózkodjanak a feltételezéseken alapuló, bántó, ítélkező vagy rágalmazó megnyilvánulásoktól, mert az ilyesminek a kerékpáros közösségben nincs helye. A hivatalos vizsgálat lezárulta után a Szövetség tájékoztatást ad annak eredményéről – közölte az MKSZ.

De sokan most csak találgatják, hogy mi is történhetett.

Borítókép: Eisenkrammer Károly főszervező beszél a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatóján a keszthelyi Festetics-kastély parkjában 2023. május 9-én (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.