Lionel Messi nagy árat fizethet ezért az ostobaságért + videó

Ezen a héten dől el, hogy Dél-Amerikából melyik két ország válogatottja vehet részt a párizsi olimpia férfi labdarúgótornáján. A négyes döntőt Brazília Paraguay elleni vereséggel kezdte, Argentína a selejtező házigazdája, Venezuela ellen 2-2-es döntetlent játszott. Ha Argentína kijutna az olimpiára, túlkorosként várhatóan ott lenne a keretben Lionel Messi is, a selejtezőn viszont nem segíthet az argentinokon, a hátralévő két meccsen az égszínkék-fehérek fiataljai a sajátjuk mellett Lionel Messi álmáért is küzdenek.

2024. 02. 06. 14:30
New York City FC v Inter Miami CF Lionel Messi
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - NOVEMBER 10: Lionel Messi #10 of Inter Miami CF reacts against the New York City FC during the first half in the Noche d'Or friendly match at DRV PNK Stadium on November 10, 2023 in Fort Lauderdale, Florida. Megan Briggs/Getty Images/AFP (Photo by Megan Briggs / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Megan Briggs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár labdarúgásban nem az olimpiai aranyérem a non plus ultra, 2008-as sikere után idén Párizsban szeretné megszerezni a második ötkarikás aranyát is. Az olimpiai férfi futballtorna 1992 óta U23-as keretek számára kiírt verseny, ám 1996 óta minden válogatottnak engedélyezik három túlkoros nevezését is. Ezek között lenne Lionel Messi is, azonban a sikeres kvalifikációhoz nem segítheti hozzá Argentína csapatát, amely saját magával szúrt ki magyar idő szerint kedd hajnalban, a Venezuela elleni olimpiai selejtezőmeccsen.

Lionel Messi szomorú Argentína Venezuela olimpia selejtező párizs 2024
Venezuela pontmentést ünnepelhetett, Lionel Messi szomorú lehetett amiatt, ami Argentína olimpiai selejtezőjének végén történt (Fotó: AFP/Federico Parra)

Dél-Amerikából mindössze két válogatott vehet részt a tizenhat csapatos olimpiai tornán, a papírforma alapján ez a kettő Brazília és Argentína lenne. Előbbi nyerte a legutóbbi két olimpiát, míg Argentína 2004-ben és 2008-ban ünnepelhetett ötkarikás aranyérmet, utóbbi csapatnak tagja volt Lionel Messi is.

Messi azonban idén csatlakozna honfitársához, és megszerezné második olimpiai aranyérmét: a duplázást a modern, U23-as érában csak egy játékos, Javier Mascherano érte el, aki most már az argentin olimpiai válogatott szövetségi edzője.

Mascherano csapata feszült mérkőzésen, hátrányból fordított a dél-amerikai selejtezőtorna rendezője, Venezuela ellen, s már lényegében megnyerte a meccset. Letelt a hosszabbítás, az argentinok pedig éppen felszabadítottak a saját tizenhatosukon belülről, amikor Gustavo Lujan hátraütött az egyik venezuelai játékosnak. Elképesztő ostobaság.

A folytatás elképzelhető: VAR-vizsgálat, piros lap, tizenegyes, venezuelai egyenlítés, játékvezetővel perlekedő argentinok. Mascherano csapata egyébként kilenc, az ellenfél tíz emberrel fejezte be a meccset, amelyen a venezuelaiak szövetségi edzője is piros lapot kapott.

 

Lionel Messi játszhat a párizsi olimpián?

Semmi sincs még veszve az argentinok számára, Paraguay és Brazília ellen megszerezhetik az olimpiai kvalifikációhoz szükséges pontokat. A négyes döntő résztvevői körmérkőzést játszanak, a vasárnapi (magyar idő szerint hétfő hajnali) forduló után kialakul a végeredmény, a tabella első két helyezettje utazhat nyáron Párizsba.

A helyzetet bonyolítja, hogy az első forduló másik mérkőzésén még jobban borult a papírforma, Brazília 1-0-ra kikapott Paraguaytól.

Egyvalamiben biztosak lehetünk: ha Argentína végül kijut az olimpiára, az országban senki nem fogja azt mondani, hogy Lionel Messi nem lehet a három túlkoros egyike.

 Borítókép: Lionel Messi a párizsi olimpiára vágyik (Fotó: Getty Images via AFP/Megan Briggs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.