Osimhen estében is képes volt elrontani a barcelonaiak örömét

Egy-egy klasszis betalált minden oldalon, így 1-1-gyel ért véget a Napoli és a Barcelona első randevúja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Victor Osimhen és Robert Lewandowski fontos gólt szerzett, ahogy a másik szerda esti mérkőzésen Galeno is. A Porto brazil futballistája a 94. percben volt eredményes, csapata ennek köszönhetően hazai pályán 1-0-ra verte az Arsenalt.

2024. 02. 21. 23:02
SSC Napoli v FC Barcelona: Round of 16 First Leg - UEFA Champions League 2023/24
Robert Lewandowski centre-forward of Barcelona and Poland during the UEFA Champions League 2023/24 round of 16 first leg match between SSC Napoli and FC Barcelona at Stadio Diego Armando Maradona on February 21, 2024 in Naples, Italy. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az előző idénnyel hasonlítjuk össze a mostanit, két vergődő óriás került össze egymással a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Serie A és a La Liga címvédőjének, a Napolinak és a Barcelonának sem a várakozások szerint alakul a mostani szezonja. A maga bajnokságában egyik csapatnak sincs sok esélye az első hely megkaparintására. A gárdák hazai kupasorozatokban sem jártak sikerrel, így már csak a Bajnokok Ligája maradt nekik utolsó reménysugárként, hogy trófeát nyerjenek – még ha az olaszok és a spanyolok sem tartoznak a favoritok közé.

Osimhennek köszönhetően nem kapott ki a Napoli
Osimhennek köszönhetően nem kapott ki a Napoli Fotó: AFP/Tiziana FABI

A nyolcaddöntő első mérkőzését Nápolyban rendezték, de a játék képe alapján arra tippelhettünk volna, hogy a Barcelona a házigazda. A katalánok birtokolták a labdát, berendezkedtek a Napoli térfelén, és több lövéssel is tesztelték Alex Meret éberségét. Ezek közül három talált kaput, a hálóig viszont egyik sem jutott el. Nagyjából huszonöt perc elteltével kezdtek éledezni az olaszok, de még csak egy kísérletet sem tudtak felmutatni.

 

Jött Lewandowski, de Osimhen is

A második félidőben ez megváltozott, ahogyan az állás is. Nem meglepő módon a Barcelona talált be először. Pedritől kapott labdát, majd tizennégy méterről a kapura tűzte a játékszert, ami egy védő lábai között utat talált a jobb alsóba. (0-1)

A Napolinak egy villanása is elég volt az egyenlítéshez. A nigériai támadó előbb lerázta magáról Inigo Martínezt, majd botladozva továbbfutott, és a büntetőpont mellől a kapuba továbbította a labdát. (1-1)

Ezek után a Napoli mindent bevetett a győzelemért, ám ziccerekből ezután sem akadt sok, így a barcelonai visszavágóra marad a döntés.

Ugyanez igaz a másik szerda esti párharcra is. Portóban az utolsó utáni pillanatig úgy tűnt, hogy 0-0-val zárul az Arsenal vendégjátéka, de Galeno a 94. percben egy jól eltalált lövéssel megnyerte a portugáloknak a meccset. 

A visszavágókra március 12-én kerül sor.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Napoli (olasz)–Barcelona (spanyol) 1-1 (0-0), gólszerzők: Osimhen (75.), ill. Lewandowski (60.)
Porto (portugál)–Arsenal (angol) 1-0, gólszerző: Galeno (90+4.)

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: AFP/Nurphoto/Jose Breton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.