Ráijesztettek a Liverpoolra, amely aztán két perc alatt fordított

A listavezető Liverpool az első félidőben hátrányba került az újonc Luton ellen a Premier League 26. fordulójának szerdai nyitómérkőzésén, de a fordulás után négy góllal válaszolt, így fölényes győzelemmel hangolt a ligakupa vasárnapi döntőjére.

2024. 02. 21. 22:26
null
Liverpool's Dutch striker #18 Cody Gakpo (L) celebrates his team second goal during the English Premier League football match between Liverpool and Luton Town at Anfield in Liverpool, north west England on February 21, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap az idénybeli első trófeájáért száll harcba a Liverpool, a ligakupa döntőjében a Chelsea-vel küzd meg, ennek ellenére nem túl örömteli a helyzet a csapat háza táján. Néhány hete még úgy tűnt, hogy Jürgen Klopp hamarosan majd a bőség zavarával küszködhet, mert sorra épültek fel a sérült játékosai, illetve Endo Wataru is visszatért az Ázsia Kupáról, de újra bekopogtatott a balszerencse, és az elmúlt másfél hétben Alisson, Curtis Jones, Thiago, Darwin Núnez, Diogo Jota és Mohamed Szalah is kidőlt, Stefan Bajcetic és Joel Matip pedig már hosszú ideje nem bevethető.

Luis Díaz volt az egyik legaktívabb liverpooli játékos
Luis Díaz (vörösben) volt az egyik legaktívabb liverpooli játékos Fotó: AFP/Paul ELLIS

Kérdéses, hogy a vasárnapi fináléra a felsoroltak közül bármelyik játékos felépül-e, szerdán a Luton elleni bajnokin viszont egyikük sem volt ott. Luis Díaz viszont igen, és a kolumbiai szélső minden támadásban fontos szerepet játszott, ám a megannyi szöglettel és a labdabirtoklási fölényével semmire sem ment a Liverpool az újonc ellen, mivel a kaput nem találták el a Vörösök. 

A Lutonnak ugyanakkor ez nem jelentett problémát. Tahith Chong éles szögből célozta meg Caoimhin Kelleher kapuját, az ír hálóőr lábáról honfitársa, Chiedozie Ogbene elé pattant a labda, amit a támadó két méterről a hálóba fejelt a 13. percben. (0-1)

 

A Liverpool megnyomta a második félidőt

A Liverpool az első félidőben csak árnyéka volt önmagának, a második játékrész elejét viszont szokásukhoz híven megnyomták a hazaiak, és a nagyjából egymilliomodik szögletük meghozta a gyümölcsét. Alexis Mac Allister kanyarintotta a kapu elé a labdát, pedig egy erőteljes fejessel befejezte a támadást. (1-1)

Alig két perccel később pedig Cody Gakpo is talpra ugrasztotta az Anfield közönségét. Egy bedobás után ismét Mac Allister ívelt középre, a holland védő után pedig a holland támadó is a kapuba bólintott. (2-1)

Luis Díaz az első félidőben sokat tett érte, de nem jött össze neki a gól. De ami késik, nem múlik, a 71. percben ő is betalált, majd a 90. percben Harvey Elliott egy remek lövéssel állította be a 4-1-es végeredményt.

A Liverpool ezzel négy pontra meglépett a Manchester Citytől a tabella élén, a Luton a vonal alatt maradt.

Premier League, 26. forduló

szerda:
Liverpool FC–Luton Town 4-1 (0-1), gólszerzők: Van Dijk (56.), Gakpo (58.), Díaz (71.), Elliott (90.), ill. Ogbene (13.)

szombat:
Aston Villa–Nottingham Forest 16.00 (tv: Spíler 1)
Brighton–Everton 16.00
Crystal Palace–Burnley 16.00
Manchester United–Fulham 16.00 (tv: Match 4)
Bournemouth–Manchester City 18.30 (tv: Spíler 1)
Arsenal–Newcastle United 21.00 (tv: Spíler 1)

vasárnap:
Wolverhampton Wanderers–Sheffield United 14.30 (tv: Spíler 1)

hétfő:
West Ham United–Brentford 21.00 (tv: Match 4)

A Chelsea–Tottenham Hotspur mérkőzést elhalasztották. 

Borítókép: Hátrányból fordítva győzött a Liverpool (Fotó: AFP/PAUL ELLIS)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.