A kihagyott paksi büntető ellenére is nőtt a nyomás a Fradin + videó

Visszavette a Ferencvárostól az első helyet a Paks a labdarúgó NB I tabelláján, miután a 20. forduló vasárnapi mérkőzésén hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Kecskemétet.

2024. 02. 11. 15:07
20240204_1010_KAR WINDECKER JÓZSEF
Paks 20240204 Labdarúgás NB1 NBI Paks - Puskás Akadémia PAFC Fotó Árvai Károly - Nemzeti Sport csapat öröm WINDECKER JÓZSEF Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben nem a futballé volt a főszerep a Paks és a Kecskemét összecsapásán. Szó szerint összecsapásról volt szó, hiszen rengeteg szabálytalanságot követtek el a játékosok, így potyogtak a sárga lapok: a hazai oldalon kettő, a vendégeknél négy futballista sárgult be. 

A Paks az első félidőben annak ellenére sem tudta megszerezni a vezetést, hogy tizenegyeshez jutott a 37. percben, Haraszti Zsolt ugyanis nem találta el a kaput. A fordulás után pedig annak örülhettek a hazaiak, hogy 0-0 maradt az állás, Szappanos Péter védéseire nagy szükségük volt.

Ahogyan a házi gólkirály, Windecker József remeklésére is, aki Szabó Bálint előkészítése után a Kecskemét kapujába fejelte a játékszert a 64. percben. A bajnokságban immáron nyolc gólnál járó középpályás ezzel eldöntötte a három pont sorsát, a Paks így zsinórban a harmadik mérkőzését is megnyerte, és visszavette az első helyet a szombaton a Debrecen otthonában diadalmaskodó Ferencvárostól.

A meccs hőse, Windecker József a kedvező részeredmény ellenére sem álmodozik még a bajnoki címről. – Álszent lennék, ha azt mondanám, hogy nem szeretnénk a dobogón végezni. De még ha a Fradi meg is előz minket, akkor sem lesz rajtunk nagy nyomás, mert a Ferencváros a bajnoki arany toronymagas esélyese. Inkább rajtuk van nyomás. Mi élvezzük azt, hogy játszhatunk, jó formában vagyunk és nyerjük a mérkőzéseket. Szeretnénk minél tovább folytatni ezt a jó szériát, de két lábbal a földön vagyunk, tudjuk, hogy mi a realitás – nyilatkozta az M4 Sportnak a paksi játékos.

 

Mészöly győzelemmel tért vissza

Vasárnap lezárult az Újpest kilenc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi – többségében vereségekkel tarkított – sorozata. Így duplán ünnepelhettek a lila-fehérek: egyrészt a Diósgyőr otthonában aratott 2-1-es diadalnak örülhettek, másrészt pedig Mészöly Géza visszatérésének. A csütörtökön kinevezett vezetőedző ezzel harmadik ciklusát kezdte meg a lila-fehérek kispadján. Korábban 2004 és 2006, illetve 2010 és 2011 között irányította a csapatot, és az első időszaka alatt két bajnoki ezüstérem volt a termés.

Az Újpest a rég vált diadalnak köszönhetően előrelépett a tabella kilencedik helyére, a négy meccs óta nyeretlen DVTK maradt a nyolcadik.

Nem bírt egymással a kiesés ellen menekülő Zalaegerszeg és Mezőkövesd, 1-1-es döntetlent játszottak egymással a 20. forduló vasárnapi zárómeccsén.

NB I, 20. forduló:

Szombat:
Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC 0-2 (0-2), Kisvárda, 1725 néző, jv: Vad II, gólszerzők: Nagy Zs. (17.), Komáromi (34.)
MTK Budapest–Fehérvár FC 0-2 (0-2), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2839 néző, jv.: Karakó, gólszerzők: Tóth T. (15.), Stefanelli (25.)
Debreceni VSC–Ferencvárosi TC 1-2 (1-1), Nagyerdei Stadion, 12 114 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerzők: Manrique (1.), illetve Varga B. (10.), Zachariassen (74.)

Vasárnap:
Paksi FC–Kecskeméti TE 1-0 (0-0), Paks, 2310 néző, jv.: Rúsz, gólszerző: Windecker (64.)
Diósgyőri VTK–Újpest FC 1-2 (0-1), DVTK Stadion, 7581 néző, jv.:Antal, gólszerzők: Edomwonyi (50.), illetve Radosevic (17.), Mörschel (73.)
Zalaegerszegi TE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0), ZTE Aréna, 1998 néző, jv.: Káprály, gólszerzők: Bedi (11.), illetve Beriasvili (68.)

 

Borítókép: Windecker József (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.