Feszült pillanatok, Dárdai Pál keményen kiosztotta a német újságírókat

A Hertha 5-2-re megnyerte a Schalke elleni rangadót a Bundesliga II legutóbbi fordulójában, aztán mégis megfagyott a levegő a csapat sajtótájékoztatóján, amikor Dárdai Pál vezetőedző keményen kiosztotta a német újságírókat. Szerinte hazugságok, álhírek és hülyeségek jelennek meg a médiában róla és a csapatról. Dárdai a negatív kampányt azért sem érti, mert a Hertha-szurkolók mindeközben támogatják.

2024. 03. 19. 11:37
München, 2023. április 30.
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetõedzõje  Kaiserslautern DFB-kupa Német Kupa
Dárdai Pál is tudja, talán soha vissza nem térő esélyt szalasztott el idén a Hertha Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is hektikusan szerepel a Hertha a német másodosztályban, ami azonban kicsit sem meglepő annak fényében, hogy a liga második legfiatalabb csapatát, egy alig 24 éves átlagéletkorú együttest irányít, amely tavaly nyáron óriási változásokon ment keresztül, pénz pedig továbbra sincs a berlini klubkasszában. Az eredmények ezzel összhangban állnak, a Hertha jelenleg a kilencedik helyen áll, klasszikus középcsapat, amely bárkit képes legyőzni, de bárkitől képes kikapni is (lásd 26 meccsen tíz győzelem és kilenc vereség jött össze eddig).

DÁRDAI Pál
Dárdai Pál körül megfagyott a levegő a Hertha sajtótájékoztatóján (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

Legutóbb a Schalke ellen 5-2-re nyert a Hertha, Dárdai Pál mégsem volt gondtalan a meccset követő sajtótájékoztatón, sőt a Tagesspiel beszámolója szerint feszült pillanatok zajlottak le, a magyar vezetőedző több német újságírót is kiosztott.

Dárdai azzal kezdte a mondandóját, hogy kívülről folyamatosan valótlanságokkal, álhírekkel támadják a csapatát, amit a Hertha berkein belül egyszerűen nem tudnak mire vélni, a játékosok sem értik. Visszakérdeztek, hogy mégis milyen valótlanságokra gondolt, és ez csak olaj volt a tűzre.

– Azt mondják, hogy az edzőnek nincs koncepciója. Ha valaki nem látja itt a koncepciót, annak nem kell többet idejönnie! – fakadt ki Dárdai, aki innentől gyakorlatilag egymás után cáfolta meg a média állításait.

Dárdai Pál: Felkészületlenség, hülyeség, hazugság!

Arról, hogy a következő idényben is ő lesz-e a Hertha edzője, ezt mondta: – Pálnak mindig egyéves szerződése van, ezt sokszor elmondtam már. Fel kellene készülnie.

Hasonló stílusban folytatódott a kérdezz-felelek. Állítólag a vezetőségben kritizálják a munkáját, a menesztése is téma lehet, mire Dárdai: – Ez hülyeség!

Arra pedig, hogy a legkisebb fia, Dárdai Bence Wolfsburgba igazolásáról a Hertha vezetői végül csak a médiából értesültek, ezt mondta: – Ez nem igaz.

Dárdai azért sem érti az ellene folyó negatív kampányt, mert az emberek az utcán odamennek hozzá, és hálásak azért, hogy harmadszor is talpra állítja a csapatot.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Dárdai Pál nincs kibékülve a német újságírókkal (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.