Letartóztatások és botrány a Liverpool legutóbbi meccse után

Eddig nyolc Manchester United- és Liverpool-szurkolót tartoztatott le a rendőrség a két csapat egymás elleni FA-kupa-meccse után, de további intézkedések is várhatók. Drogbirtoklás és a Hillsborough-tragédia gyalázása is szerepel a vádpontok között, ami árnyékot vet a Liverpool hosszabbításban elvesztett mérkőzésére.

2024. 03. 19. 9:01
FA Cup quarter-finals - Manchester United vs Liverpool FC
epa11226990 A view inside Old Trafford stadium during the FA Cup quarter-final soccer match between Manchester United and Liverpool in Manchester, Britain, 17 March 2024. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool Szoboszlai Dominikkal a kezdőjében szombaton 4-3-ra kikapott a Manchester United otthonában, az Old Traffordon, és ezzel kiesett az FA-kupa negyeddöntőjében. A meccs után Jürgen Klopp indulatosan nyilatkozott, de a rangadónak vannak további utórezgései is: mint arról a BBC beszámolt, a két csapat eddig összesen nyolc szurkolóját letartóztatta a rendőrség.

FA Cup quarter-finals - Manchester United vs Liverpool FC
Nem minden szurkoló tudott viselkedni a Liverpool legutóbbi meccsén. Fotó: EPA/Adam Vaughan

A 19 és 59 év közötti elkövetők többféle bűncselekmény, köztük drogbirtoklás és pirotechnikai eszközök tiltott használata miatt kerültek bajba. Ketten közülük – két Manchester United-szurkoló – pedig a Hillsborough-tragédia gyalázása miatt kerültek őrizetbe.

A Liverpool tragédiába fulladt, 1989-es meccsén történt katasztrófa során 94 szurkoló halt meg, az események gyalázásával kapcsolatban zéró tolerancia van. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) közleménye szerint egy egész szektor csatlakozott a gyűlölködő dalokhoz, ezért a biztonsági felvételek alapján igyekeznek felelősségre vonni a résztvevőket. A Manchester United akár három évre is kitilthatja a stadionjából a gyűlölködőket.

Volt egy kilencedik személy is, akit őrizetbe vettek enyhébb drog birtoklása és pirotechnikai eszközök használata miatt, de őt a vádemelés után már szabadlábra helyezték.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Mintegy 72 ezer szurkoló nézte a helyszínen a Manchester United–Liverpool meccset (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.