A Liverpoolnál elfogadták a vereséget, kiszálltak a versenyből

Úgy tűnik, nem valósul meg a liverpooliak A terve, ezért az angol klub tovább keresi az idény végén elköszönő Jürgen Klopp utódját. A jelek szerint a jelenleg a Bayer Leverkusent irányító Xabi Alonsóról nemcsak a Vörösök mondhatnak le, hanem ugyanígy jár a másik nagy kérő, a Bayern München is.

2024. 03. 29. 7:41
A Liverpool továbbra is keresi Jürgen Klopp utódját
A Liverpool továbbra is keresi Jürgen Klopp utódját Fotó: AFP/Anadolu/Lukas Kabon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp januári bejelentése sokként érte a Liverpool szurkolóit. A német menedzser elmondta, elfáradt, ezért nem tölti ki a szerződését, hanem inkább pihenni szeretne a következő idény során. Az edző ezzel nagy feladat elé állította az angolokat, mert egy olyan szakembert kellett pótolniuk, aki nemcsak rendkívül sikeres, hanem közkedvelt is a drukkerek körében.

Most úgy tűnik, a Liverpool és a Bayern sem szerzi meg Alonsót
Most úgy tűnik, a Liverpool és a Bayern sem szerzi meg Alonsót. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Tom Weller

Az első számú jelölt a beszámolók szerint Xabi Alonso volt a posztra, aki játékosként a szigetországban eltöltött évei alatt már kivívta a rajongók szeretetét. Azonban két dolog is problémát jelentett: egyrészt a Bayern München is kinézte magának az edzőt, másrészt a Bayer Leverkusen szárnyal a spanyol kezei alatt, akinek a szerződése csak 2026 nyarán jár le.

 

A Liverpool és a Bayern is koppanhat

Eddig úgy tűnt, hogy a Bayern München kerül ki győztesen a három csapat versenyfutásából, mert a hírek szerint Alonso tartott tőle, hogy Liverpoolban nehéz lenne Klopp örökébe lépni, ám most minden jel arra utal, hogy mindkét említett topklub koppanni fog, és a fiatal tréner a következő idényt is a Bundesliga listavezetőjénél tölti.

Erről csütörtök este az olasz transzferguru, Fabrizio Romano számolt be. A bejegyzése szerint a Liverpool már bedobta a törülközőt, és más edzők után nézelődik, és bár Münchenben is úgy tudják, hogy Alonso a Leverkusennél marad, de a végsőkig kivárnak. Alonsónak egyébként van kilépési záradék a szerződésében, eszerint 2025 nyarán dönthetne a távozás mellett. 

Romano azt is megemlíti, hogy miután a spanyol edzőről lemondott a Liverpool, az angol klub fő kiszemeltjei között a Sportingot irányító Ruben Amorim, illetve a legközelebbi ellenfelénél, a Brightonnál munkálkodó Roberto de Zerbi szerepel. Utóbbi iránt viszont természetesen a Bayern München is érdeklődik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.