Egy ellenfelet máris elkerült a férfi kézilabda-válogatott – mutatjuk az olimpiai kalapbeosztást

Tíz ország csapata közül kerül ki a magyar férfikézilabda-válogatott öt csoportellenfele a párizsi olimpia csoportkörében – derült ki a nemzetközi szövetség hétfői közlése alapján. Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese egy európai riválist máris elkerült.

2024. 03. 18. 15:42
null
Tatabánya, 2024. március 17. A magyar válogatott játékosai éneklik a Himnuszt a férfi kézilabda olimpiai selejtezõtorna Magyarország - Portugália mérkõzése elõtt a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. MTI/Purger Tamás Fotó: Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este véglegessé vált a párizsi játékok férfi kézilabdatornájának 12 csapatos mezőnye, amelynek tagja a Portugáliát legyőző, így a tatabányai selejtezőcsoport második helyezettjeként kvalifikáló magyar válogatott is. Ezt követően a nemzetközi szövetség (IHF) hétfő reggel közzétette a sorsolás kalapbeosztásait.

Két hatos csoportban küzdenek majd a csapatok

Az IHF hat darab kétfős kalapba sorolta a mezőnyt, Magyarország Németország társaságában a harmadik kalapba került. A végleges csoportbeosztást április 16-án, Párizsban húzzák majd ki. Amint azt a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján leírták, a tizenkettes mezőny két hatos csoportra oszlik majd, mindkét hatosból négyen-négyen jutnak be a legjobb nyolc közé. Onnantól egyenes kieséses rendszerben, először a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem.

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai:
1. Dánia, Spanyolország
2. Horvátország, Norvégia,
3. Magyarország, Németország
4. Szlovénia, Franciaország
5. Svédország, Egyiptom
6. Argentína, Japán

Borítókép: Olimpiai csoportellenfelekre vár a magyar férfikézilabda-válogatott (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.