Mostantól rendszeres olimpiai részvételt szeretne látni a magyar válogatott csapatvezetője

A Magyar Kézilabda-szövetség elnökségi tagja, a kétszeres BL-győztes korábbi kézilabdázó, Nagy László szerint az olimpiai résztvevő magyar férfikézilabda-válogatott a szívét-lelkét, és nem utolsósorban a tudását tette ki a pályára, ennek köszönhetően tudta legyőzni Portugáliát a kijutásért vívott selejtezőn. A csapatvezető a gárda távlati céljairól is említést tett.

2024. 03. 19. 5:05
MIKLER Roland; RODRÍGUEZ, Chema; NAGY László
Tatabánya, 2024. március 11. Mikler Roland kapus, a magyar válogatott csapatkapitánya, Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, a válogatott csapatvezetõje és Jose Maria Chema Rodriguez Vaquero szövetségi kapitány (b-j) a tatabányai kézilabda olimpiai selejtezõtorna elõtt tartott sajtótájékoztatón a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 11-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tatabányai rendezésű olimpiai selejtezőtornán a válogatott csapatvezetőjeként vett részt Nagy László, aki borzasztóan hosszú meccsként írta le a fordulatokkal tarkított, ám magyar szempontból boldog véget ért Portugália elleni mérkőzést.

– Happy end lett a vége, a legfontosabb, hogy ha nagy nehézségek árán, de elértük a célt – mondta  a lapunknak nyilatkozó – A selejtezőtorna előtt tudtuk, hogy nagy valószínűség szerint Portugáliával fogunk majd küzdeni a második helyért, hiszen Norvégia ebből a mezőnyből kicsit kiemelkedett, ezt meg is tapasztalhatta mindenki. Ki-ki meccset játszottunk a portugálokkal, de le a kalappal a válogatott előtt, amely kitette a szívét, lelkét, és természetesen a tudását is a pályára vasárnap este. Ennek köszönhetően nyertünk és elértük az olimpiai kvalifikációt.

A magyar férfikézilabda-válogatott 2012 után jutott ki újra az ötkarikás játékokra. Tizenkét évvel ezelőtt, Londonban még Nagy László is aktív játékosként volt jelen.

– Az már a múlt, a mostani kijutás viszont a jelen, örülünk, hogy a jelenlegi válogatottal kvalifikáltuk magunkat az olimpiára, ez óriási dolog. Tizenkét év nagyon sok idő. Az biztos, hogy a következő időszakban rendszeresebb olimpiai látogatást szeretnénk majd látni a férfiválogatottól – jelentette ki Nagy László.

A korábbi magyar válogatott kézilabdázó a Magyar Nemzet Videa-csatornájának is nyilatkozott.

Borítókép: Nagy László elmondta, mi volt a siker titka a portugálok elleni kulcsmeccsen (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.