Magyar névre váltott az oroszok háromszoros Európa-bajnoka, a célja az olimpia

Immár hivatalosan is Orsós Sztalviraként küzd a magyar színeket képviselő háromszoros Európa-bajnok. A birkózó ugyanis megkapta a magyar születési anyakönyvi kivonatát.

2024. 03. 12. 8:48
null
Fotó: ROTH TAMAS GEZA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orsós Sztalvira korában orosz színekben versenyzett, a dédnagyapja révén azonban magyar származású, így tudtuk honosítani. A 2023-as zágrábi Eb-n már magyar színekben szerzett ezüstérmet.

Orsós Sztalvira
Orsós Sztalvira akcót indít (Forrás: UWW)

– Örülök, hogy nemzetközi versenyeken is indulhatok magyar színekben. Igyekszem a legjobbat kihozni magamból, úgy edzeni és versenyezni, hogy büszke legyen rám a magyar szövetség és az edzőim. Szeretném a legjobb formámat elérni, és a célom az, hogy kijussak az olimpiára – nyilatkozta a háromszoros Európa-bajnok, aki ezeket az Eb-címeket még Sztalvira Orsus néven szerezte.

Orsós Sztalvira a magyar konyhával is birkózik

Az 53 kilogrammos versenyző hangsúlyozta: úgy érzi, hogy hazatért, amikor magyar közegben van.

– Nagyon jól fogadtak Magyarországon, igyekszem megtanulni a magyar nyelvet, és nagyon érdekel az ország kultúrája is. Igaz, a magyar konyha kezdetben túl nehéz volt a gyomromnak, így a tradicionális ételeket nem eszem túl sokszor, magamnak főzök, ha nem vagyunk edzőtáborban – tette hozzá Orsós Sztalvira.

Borítókép: Orsós Sztalvira már magyar színekben gyűjti az érmeket (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.