Háborognak a szövetségi kapitányok az UEFA döntése miatt

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate összefogást sürget a résztvevők között, miután kiderült, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fontos változásról döntött a nyári Eb-re vonatkozóan.

2024. 03. 29. 11:36
Az angol válogatottat irányító Gareth Southgate sem ért egyet az UEFA döntésével
Az angol válogatottat irányító Gareth Southgate sem ért egyet az UEFA döntésével Fotó: AFP/JUSTIN TALLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy a legutóbbi Európa-bajnokságra és világbajnokságra a koronavírus-járvány miatt az egyes válogatottak szövetségi kapitányai huszonhat futballistát nevezhettek, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az idei kontinensviadalon vissza akar térni a „régi módihoz”, és huszonhárom játékosra akarja csökkenteni a kereteket. Igen ám, csakhogy ez az edzőknek nem tetszik, így az Eb-n szereplő csapatok szövetségi kapitányainak április 8-án és 9-én zajló düsseldorfi megbeszélésén a keretek bővítése lesz a fő napirendi pont. Persze nem lesz elég egymással megegyezniük, az UEFA-t is meg kell győzniük róla, hogy ez lenne a helyes lépés.

Éppen ezért a legutóbbi Eb-n ezüstérmes angol válogatottat irányító Gareth Southgate összefogásra szólított fel, bízik benne, hogy közös erővel sikerül elérniük a céljukat.

– Manapság sokkal több sérüléssel kell szembenéznünk. Ez összefüggésben van a játékosok teherbíró képességével. Ha több ország összefog, szerintem meghallgatásra talál a kérés az UEFA-nál. Az elmúlt nagy tornákon tudtunk elég időt adni a játékosainknak, hogy a megfelelő állapotba kerüljenek, de ez egy huszonhármas keretnél sokkal nehezebb kihívás – idézte a Manchester United által csábított szövetségi kapitányt a Metropol.

Holland kollégája, Ronald Koeman is hasonlóképp vélekedik. – Nagyon furcsa, hogy nem huszonhat futballista közül lehet majd választani. Abszurd, hogy visszatérünk a huszonháromhoz.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.