Telt ház lesz a Puskás Arénában pénteken a törökök elleni meccsen

Minden jegy elkelt a magyar labdarúgó-válogatott Törökország elleni pénteki budapesti felkészülési mérkőzésére – közölte hétfő este a Magyar Labdarúgó-szövetség.

2024. 03. 18. 21:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség (MLSZ) közösségi oldalán azt írta: a Koszovó elleni, ugyancsak a Puskás Arénában sorra kerülő jövő keddi találkozóra még vásárolhatók belépők a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. szövetségi kapitány együttese ezeket követően júniusban további két felkészülési meccset játszik az Európa-bajnokságot megelőzően, amelynek csoportkörében június 15-én Svájccal, 19-én a házigazda németekkel, valamint 23-án a skótokkal találkozik.

A törökök és a koszovóiak elleni meccsre készülő válogatott létszáma hétfő este lesz teljes, ennek ellenére a Marco Rossi vezette szakmai stáb ma már megtartotta az első edzést a Telki Edzőközpont centerpályáján, a vasárnap játszók pedig regenerációs edzésen vettek részt.

– Nagyon boldog vagyok, hogy újra az A válogatottnál lehetek másfél év után. Célom az, hogy az edzéseken és a két felkészülési mérkőzésen megmutassam, hogy mit tudok, mire vagyok képes – nyilatkozta az utóbbi időben az U21-es válogatottban tréningező Vancsa Zalán, a belga másodosztályú Lommel remek formában levő játékosa.

A 19 éves magyar támadó az újságírók kérdésére azt is kifejtette, szeretne feljebb lépni, csapatával pedig minden esélyük megvan rá, hogy feljussanak az élvonalba, mivel második helyen állnak a bajnokságban.

 

A svájci bajnokság második helyére csak gólkülönbsége miatt szoruló Servette játékosa, Bolla Bendegúz is kitűnő formában játszik klubjában az utóbbi időben, és ezt a teljesítményét szeretné átmenteni a válogatottba is, amennyiben lehetőséget kap Marco Rossitól.

– A legutóbbi Eb-n is nagy megtiszteltetésként ért, hogy ott lehettem a keretben annak ellenére, hogy nem léphettem pályára. Most is az az elsődleges célom, hogy a keretben szerepelhessek, és a sok munka árán esetleg játszani is tudjak. Az elkövetkezendő két felkészülési mérkőzésre jobbszélsőként és balszélsőként is számítanak rám. Ahogy Marco Rossi is mindig mondja, számunkra nincs barátságos mérkőzés, minden találkozóra nagyon komolyan készülünk, és ez most sem lesz másként. A következő két meccset ráadásul főpróbának is tekinthetjük az Eb-re – nyilatkozta Bolla Bendegúz.

 

Kedden, szerdán és csütörtökön is egy-egy edzéssel készül a válogatott a mérkőzésekre, amelyek közül a pénteki Törökország elleni találkozó 20.45-től lesz a Puskás Arénában, telt ház előtt.

Borítókép: A Magyarország–Szerbia Eb-selejtezőn Rózsa Sándor szelleme megjelent a Puskás Arénában (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.