Gazdag Dániel rárontott a játékvezetőre a csapattársaival, titkolják a büntetését + videó

Gazdag Dániel a legtöbbször azzal kerül be az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) hírei közé, hogy gólt szerez, de most nem erről van szó: az MLS fegyelmi bizottsága a Philadelphia Union magyar válogatott játékosát és öt csapattársát megbüntette.

2024. 04. 17. 17:21
Gazdag Dániel balról a harmadik reklamáló
Gazdag Dániel balról a harmadik reklamáló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLS honlapjának beszámolója szerint a Philadelphia Union hat játékosa: Kai Wagner, Alejandro Bedoya, Jack McGlynn, Quinn Sullivan és Julián Carranza is pénzbüntetést kapott, mert áprils 14-én az Atlanta United elleni idegenbeli összecsapáson „csapatosan rontottak” a játékvezetőre. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy egyszerre többen reklamáltak a játékvezetőnél, amit tiltanak az MLS szabályai. Az MLS a honlapján a bírságot illetően úgy fogalmaz, hogy „meg nem nevezett” összegről van szó, vagyis titkolják, mennyi is az annyi, amit Gazdagéknak fizetniük kell. A Philadelphia Union a szezonban először sértette meg a szabályt. 

Éppen Gazdag Dániel került volna lövőhelyzetbe...

A futballisták azt kérték számon a bírón, hogy 2-2-es állásnál, a mérkőzés 97. percében akkor fújta le az akciót, amikor az Union éppen a magyar játékos révén ígéretes lövőhelyzetbe került. Gazdag a 10-es mezben látható, először ő ment reklamálni, ami még nem lett volna baj, de kisvártatva öt csapattársa is ott termett. A jelenet ITT tekinthető meg.

A Philadelphia hét mérkőzést követően még veretlen az MLS mostani kiírásában, három győzelemmel és négy döntetlennel a keleti főcsoport harmadik helyén áll.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.