Klopp már nem hisz két játékosában, az egyik Szoboszlai – így látják Liverpoolban

Azután, hogy csütörtökön az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán 3-0-ra kikapott az Atalanta cspatától, Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool vasárnap 1-0-ra alulmaradt a Crystal Palace-szal szemben is az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, ezzel lépéshátrányba került a bajnoki címért zajló versenyfutásban. A magyar válogatott csapatkapitányát a szünetben küldte be Jürgen Klopp vezetőedző, és bár lendített a csapata játékán, az angol lapok összességében nem voltak elájulva a teljesítményétől – írja az Origó.

2024. 04. 15. 6:19
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2024. április 14. Szoboszlai Dominik, a Liverpool (j) és Jairo Riedewald, a Crystal Palace játékosa (k) az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Crystal Palace mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 14-én. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

átlagban 4–6-os osztályzatokat kapott az angol lapoktól a Crystal Palace elleni vereség után, ami összességében nem is annyira rossz, főleg, ha azt nézzük, hogy milyen értékelések voltak a Liverpoolnál, na meg hogy csereként állt be a magyar játékos. Ettől függetlenül Angliában egyetértenek abban, hogy Szoboszlai ennél többre képes – emeli ki az Origó.

MUNOZ, Daniel; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik és a Liverpool is gyengélkedik. Fotó: AP/Jon Super

Az Anfieldwatch.co.uk szerint Szoboszlai Dominik kitűnő kezdése az Anfielden és a Ryan Gravenberch körüli hatalmas hírverés ellenére Klopp hite a két játékosban a szezon egyik döntő pillanatában látszik alábbhagyni. Hozzátették, Szoboszlai a félidőben állt be, de nagyrészt eredménytelen volt. Gravenberch pedig egyáltalán nem kapott lehetőséget. Ötös osztályzatot kapott.

 

„Szoboszlai meg sem közelíti az idény eleji szintjét”

A Thisisanfield.com nem volt ennyire kegyetlen, a lap szerint jó labdákat adott és lendületet hozott, de nem közelíti meg a szezon eleji szintjét. Csereként beállva is 6-os osztályzatot kapott, míg például Mohamed Szalah csak 4-eset, míg Endo 3-as értékelést.

A Liverpoolecho.co.uk szerint jobb volt Szoboszlai, mint a hétközi, Atalanta elleni Európa-liga-meccsen, nagyot küzdött. Ez ennél a lapnál hatos osztályzatot ért.

Hatost kapott az Espn.co.uk-tól is, amely úgy fogalmazott a magyar játékossal kapcsolatban, hogy tempót hozott a középpályára, de ritkán adódó lehetőségeit nem tudta kihasználni. Volt néhány olyan passza, amellyel zavarba hozta a védelmet.

A 90min.com 10-ből ötösre osztályozta Szoboszlait, szöveges értékelés nélkül. A Whatsnew2day.com szerint – amely ugyancsak ötöst adott a magyarnak – az első meccseken mutatott látványos játéka egyelőre nagyon távolinak tűnik.

A Liverpool.com szerint kapu fölé lőtt egy lehetőséget, és nem úgy nézett ki, mintha önmaga lenne, de ez az utóbbi időben már megszokottá kezd válni. Nem volt könnyű belemennie a meccsbe, de sokkal többre képes, mint amit jelenleg mutat. A portáltól ötös osztályzatot kapott.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.