Szoboszlai bakija, Dárdai duplája, Sallai eltiltása és három gólpassz

Dárdai Palkó vállalta múlt héten a légió mindkét gólját. Magyar gólpasszt láthattunk az angol másodosztályban, a ciprusi és a szerb élvonalban is. Szoboszlai Dominik és a Liverpool két vereséggel zárta a hetet, Sallai Roland sárga lapjai összegyűltek Németországban, a Serie B-ben nem igazán jött össze a magyar rangadó.

2024. 04. 15. 5:50
Dárdai Palkó Hertha Rostock Bundesliga
Ifjabb Dárdai Pál két gólt lőtt a Hertha legutóbbi bajnokiján Fotó: City-Press
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általánosságban tekinthető a magyar idegenlégió vezérének, ám a válogatott csapatkapitánya és klubja, a Liverpool rémálomszerű hetet zárt. Az Európa-liga negyeddöntőjében az Atalanta 3-0-ra, majd a Premier League-ben a Crystal Palace 1-0-ra nyert az Anfielden. Szoboszlai mindkét alkalommal a szünetben állt be, az El-ben az Atalanta egyik gólját az ő rossz passza előzte meg, a Crystal Palace ellen viszont nem játszott rosszul, csapata azonban a legnagyobb helyzetekből is képtelen volt a kapuba találni, így a Liverpool kétpontos hátrányba került az új éllovas Manchester City mögött.

Liverpool, 2024. április 14.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (j) és Daniel Munoz, a Crystal Palace játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Crystal Palace mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 14-én.
Szoboszlai Dominik rossz hetet zárt, az Atalanta után a Crystal Palace is térdre kényszerítette a Liverpoolt. Fotó: MTI/AP/Jon Super

A Premier League másik magyarja, végig a pályán volt, amikor csapata, a Bournemouth a Manchester United elleni 2-2-es döntetlennel matematikailag is bebiztosította a bennmaradását.

 

Styles csattanós válasza

Callum Styles (Sunderland) a pályán adott választ a múlt héten kapott újságírói kritikára. A magyar válogatott játékos két feljutásért harcoló csapat, a Leeds United (0-0) és a West Bromwich Albion ellen is végig a pályán volt az angol másodosztályban, utóbbi meccsen gólpasszt és 1-0-s győzelmet ünnepelhetett.

 

Sallai eltiltása, Dárdai duplája

és is kilencven percet játszott az RB Leipzigban, amely a Wolfsburg elleni 3-0-s győzelemmel őrizte meg negyedik helyét a Bundesliga tabelláján. Győzött a Freiburg is, 1-0-ra az utolsó Darmstadt otthonában, de ezt csak a kispadról figyelte. kezdőként hetvenkét percet töltött a pályán, a Freiburg következő meccsét viszont kihagyja, ugyanis begyűjtötte idénybeli ötödik sárga lapját. az Union Berlin legjobbja volt pénteken, de csapata 2-0-ra kikapott az Augsburg otthonában.

Múlt héten kapott szárnyra a hír, hogy éppen az Augsburg szerződtetheti Dárdai Mártont a Herthából. A német másodosztályban ő 79, bátyja, Palkó 72 percet töltött a pályán, a Hansa Rostock elleni 4-0-s győzelemhez a legidősebb Dárdai fivér két góllal járult hozzá.

Németh András egymás után harmadszor is kezdett a Hamburgban, ám nem feltétlenül vet rá jó fényt, hogy egy óra után, 2-0-s hátrányban cserélték le, a Hamburg pedig végül emberhátrányban játszva pontot mentett a Magdeburg vendégeként (2-2).

Loic Negónak  (Le Havre) egy félidő jutott a Nantes ellen alsóházi rangadón, a magyar játékos csapata a 92. percben kapott góllal szenvedett 1-0-s vereséget. Egymás ellen játszhatott volna az olasz másodosztályban és Balogh Botond, ám előbbit a 81. percben cserélte le a Spezia, míg utóbbi csak a 85. percben lépett pályára a Parmában. A meccs a papírformának megfelelően az éllovas Parma győzelmét (2-0) hozta.

jó sorozata megszakadt, a Philadelphia Union támadója nem lőtt harmadik egymás utáni meccsén is gólt, noha kilencven percet töltött a pályán, csapata viszont az Atlanta United elleni 2-2-es döntetlennel továbbra is veretlen az MLS-idényben. Sallói Dániel is végig a pályán volt a Sporting Kansas City színeiben, amely azonban 3-2-es vereséget szenvedett a vezette Inter Miami ellen.

 

Gyurcsó és Sós is gólpasszal jelentkezett

Zsinórban a negyedik bajnokiját is elveszítette a svájci Servette, Bolla Bendegúz bő negyedórát kapott a Basel otthonában (2-1), Szalai Gábor viszont sérülése miatt nem kerülhetett be a Zürich ellen győztes (1-0) Lausanne-Sport meccskeretébe. Hasonló cipőben jár (Omonia) is, Gyurcsó Ádámnak viszont másfél hónap kihagyás után tizenkét perc játék is elég volt ahhoz, hogy szabadrúgásból gólpasszt adjon, az AEK Larnaca ennek köszönhetően nyert 1-0-ra az Arisz ellen.

Mocsi Attila a 90. perc után állt be a Rizesporba, amely 3-0-ra nyert a török bajnokságban az Antalyaspor ellen. Vancsa Zalán végig pályán volt a Lommelben, amely viszont a Deinze elleni 3-2-es vereségével lecsúszott a dobogóról a belga másodosztályban. Kleinheisler László bő egy óra után adta át a helyét a vb-ezüstérmes Ivan Perisicnek, csapatuk, a Hajduk Split hazai pályán 2-1-re kikapott az NK Osijektől.

Sós Bence a 73. percben állt be a Topolyába, a 78. percben pedig okos gólpasszt adott , csapata mégis 3-2-re kikapott a Vojvodinától. Tamás Márk végigjátszotta a Neftci 3-0-s sikerét az Araz ellen, amellyel csapata a második helyre jött fel az azeri élvonalban a már biztos bajnok Qarabag mögé. a 79. percben állt be az Ulszanba, amely addigra már kialakította a 4-0-s győztes végeredményt a Gangvon ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.