idezojelek

Szlovákiai választás: nemzetfóbiások végnapjai

A hétvégi voksolás kiválóan illusztrálja, hogy a nemzeti önállóság és a globalista önfeladás a két választási lehetőség.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Nem lehet eléggé értékelni a szlovákiai választásnak azt a nem is mellékes tanulságát, hogy a közvélemény-kutatási cégek teljesen mellétrafáltak az exit pollokkal. A Robert Fico vezette Smert, a szuverenista szociáldemokrata pártot ugyanis tévesen csak a második helyre hozták ki. Lehetne erre azt mondani, hogy na bumm!, van ilyen, nem lehet hajszálpontosan bemérni az eredményt a szavazókörökből kilépő polgárok nyilatkozatai alapján. Ez az előrejelzési fiaskó azonban ennél sokkal többet elárul. Arra világít rá, hogy az emberek bizalma alapvetően rendült meg a jelentős részben balos kötődésű közvélemény-kutató intézetekben.

A sokat tapasztalt szlovákiai választók nem tettek semmi mást, mint hogy nem bontották ki az igazság minden részletét. Nem csupán nem kötötték a gyanútlan kérdezőbiztosok orrára, hogy kire szavaztak pár perccel azelőtt, hanem ravaszul más pártot jelöltek meg, mint amelyre a voksaikat adták, hadd örüljön a közvélemény-kutató, hogy ők is az elvárt, progresszívnek mondott politikai vonalra adták a voksaikat. Nem történhetett másként, különben nem hozták volna ki a szavazókörből éppen távozók bemondásai alapján, hogy 1,6 százalékkal megelőzve Ficoékat, az úgynevezett progresszív szlovákiaiak pártja (PS) győzedelmeskedett, s nem fürdőzött volna a felhőtlen örömben ezért a komplett liberálbalos média. Egészen addig, amíg ki nem derült, hogy mintegy öt százalékkal megelőzte őket az illegális migrációt, a genderőrjöngést és Ukrajna háborújának a finanszírozását elutasító volt miniszterelnök pártja. Márpedig több mint hatszázalékos tévedés az előrejelzésekben irdatlan nagy hiba, komolytalanná válik ezzel a felmérést végző intézmény.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanulság a globalizmuserőltető baloldalnak: az emberek Szlovákiában átlátnak a szitán, tudatában vannak, hogy a látszólag független szervezetek, intézetek rendszerint elvárásokat, sőt megrendeléseket teljesítenek, és sokan nem árulják el nekik valódi politikai szimpátiáikat.

 Minderre régebben is voltak jelek, hiszen immár visszatérő fejlemény, hogy az előrejelzések csődöt mondanak, ám ennyire a szarva közt a tőgyét eltaláló prognózisra, exit pollra eddig nemigen volt precedens. Innentől viszont soha nem lehetnek biztosak a magukat európaiként reklámozó internacionalista alakulatok, hogy egy közvélemény-kutató cég felmérései valóságosak-e, vagy csupán megint az egészségesen gyanakvó választópolgárok hamis adatközlésének estek áldozatául.

Üzenet ez a szlovákiai eredmény természetesen azoknak a politikusoknak is, akik vakon elhiszik az internacionalista, globalista erők felsőbbrendűségét, és hallgatva a balos közvélemény-kutatók, NGO-k sugallására, inkább a fősodornak beállított trendi vonalat követik akár pusztán opportunizmusból, konformizmusból. Holott a szlovákiai voksolás másik tanulsága: nem mind mainstream, ami annak látszik. Vagyis ne higgyen senki annak a globalisták által favorizált mondásnak, hogy a parlamenti választás olyan játék, amelyen különböző pártok indulnak, és a végén a baloldal őrzi vagy szerzi meg a hatalmat. Akár úgy, hogy nyer, akár úgy, hogy ha nem is győz, a hatalom úgyis nála marad.

Természetesen annak is igaza van, aki arra emlékeztet: de hát itt egy baloldali párt nyert Szlovákiában, nem is jobboldali konzervatív. Ebből is kitűnik, hogy 

a jobboldal-baloldal felosztás kissé idejétmúlttá vált. Hisz kit érdekel, hogy Ficóék baloldaliként tartják magukat számon, amikor nemzeti szuverenista irányt követnek? A fontos az, hogy elvetik a nemzet és az állam alávetettségét, a globalizmus feltétlen kiszolgálását, s a népet nem erőszakosan, átverésekkel rávenni próbálják valamire, hanem meghallgatni, és a szándékai, döntései szerint igyekeznek politizálni. Másképpen: a hazát nem felszámolni, elárulni, hanem szolgálni akarják. 

Micsoda különbség! A szlová­kiai választás kiválóan illusztrálja, hogy a nemzeti önállóság és a globalista önfeladás a két választási lehetőség, és nem holmi régimódi bal-jobboldali sematikus kategorizálás.

Egy másik prezentációval a párbeszédes Jávor Benedek rukkolt elő, megmutatva, hogy az igazi álliberális hazaáruló nemcsak elvtelen, hanem intellektuálisan alultáplált is. Karácsony Gergely főpolgármester brüsszeli képviselője az exit pollt végleges eredménynek gondolva, groteszk, röhejes ujjongásba csapott a Progresszív Szlovákia győzelmén, egyben persze legyalázva Ficóékat. 

Bejegyzésében a szimpla bunkóságon kívül azonban azt is elárulta, hogy nem szereti a V4-összefogást, mivel azon örömködött, hogy majd „a V4-csoport sem tud működni így”. Vagyis eszerint nemcsak a magyarokat, hanem a cseheket, a szlovákokat és a lengyeleket sem szereti. Szélsőségesen nemzetfóbiás szemlélet. Abban viszont véletlenül igaza van, hogy „Szlovákia minden bizonnyal halad tovább az európai úton”. Csak nem úgy, ahogy ő és elvtársai képzelik: a valóban polgári európai és nem az Európa-felszámolási úton kíván haladni.

Borítókép: Robert Fico, a győztes Irány - Szociáldemokrácia (Smer–SD) párt vezetője sajtótájékoztatót tart a párt pozsonyi székházában 2023. október elsején, a szlovákiai parlamenti választás másnapján (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.