„Itt az idő, hogy a baloldal ne csak szavakban mondjon nagyokat a gyermekvédelemről”

Korábban sem szavazták meg a gyermekvédelmi csomagokat, csak hergeltek.

2024. 04. 26. 12:07
Budapest, 2024. április 10.
Ellenzéki képviselõk szavaznak, középen Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. április 10-én. Az elsõ sorban Nagy István agrárminiszter (j), mellette Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.
MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvárjuk a baloldaltól, hogy megszavazza a gyermekvédelmi törvénycsomagot – mondta Nacsa Lőrinc a közösségi oldalára feltöltött videójában. A Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője emlékeztetett: a héten benyújtották az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot.

Ez alapján tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések: 

esetükben nincs elévülés, nincs feltételes szabadlábra helyezés és nincs többé erkölcsi bizonyítvány sem

– hangsúlyozta Nacsa Lőrinc. Hozzátette: a javaslat reagál a jelzőrendszer hibáira is, akár két év börtönt is kaphat az a szakember, aki elhallgatja, ha egy gyerek veszélyeztetett.

A módosítással érintett 22 törvény mindegyike a gyermekek védelmét szolgálja, és eszközt ad a szülők kezébe. Nincs olyan pontja, amivel normális ember ne érthetne egyet

– emelte ki Nacsa Lőrinc. 

Most újra ki fog derülni az igazság: a baloldal korábban nem szavazta meg a gyermekvédelmi csomagokat, helyette mondvacsinált okokkal keltették a hangulatot, „Gyurcsánytól Szabó Tímeáig csak hergeltek”.

Most itt az idő, hogy ne csak szavakban mondjanak nagyokat a gyermekvédelemről, hanem tegyenek is valamit. Elvárjuk tőlük, hogy megszavazzák a törvénycsomagot

– fogalmazott a frakciószóvivő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.