Amerikai képviselő dicsérte Magyarországot

Az interjú során szóba került az orosz–ukrán háború, a nemrég elfogadott ukrajnai segélycsomag, az illegális bevándorlás problémája és a közelgő elnökválasztás.

Forrás: M12024. 04. 26. 8:05
null
Budapest, 2024. április 25. Paul Gosar, az amerikai kongresszus republikánus tagja, arizonai képviselõ beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) elsõ napján a Millenárison 2024. április 25-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paul Gosar amerikai republikánus politikus megvédte Magyarországot az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi kormányával szemben, az M1 híradónak adott interjúban. Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban hangsúlyozta: a Joe Biden vezette kormányzat mindent megtesz a konfliktus folytatásáért.

Magyarország mindig a béke mellett állt, ez egy nevetséges háború, ami most elkezdődött, és igazából mi is a béke mellett állunk, tehát mikor arról beszélünk, hogy Zelenszkijék háborút vívnak, akkor azt kellene figyelembe vegyük, hogy egymást meg kellene érteni, beszélni kellene egymással.

A politikus nem ért egyet a nemrég megszavazott ukrajnai segélycsomaggal sem. 

Nem értek egyet, és nem szavaztam meg. Az én álláspontom szerint ezzel több fiatal ukránt küldtünk a halálba, ez nem jó, nem helyes. El fogják veszteni a háborút, látjuk, hogy az oroszok ismét előrehaladtak, ezzel csak gyakorlatilag meghosszabbítják a háborút, és nem a béke irányába mozdítják el a helyzetet. Úgy gondolom, hogy a Biden-kormányzat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez folytatódjon. Nem lesz így esélye Ukrajnának győzni.

Az interjú során az Amerikai Egyesült Államokat sújtó illegális bevándorlásokról is szó esett. Kiemelte, a demokratáknak érdeke a migráció elősegítése, mert a migránsok szavazni fognak.

Kaotikus állapotok uralkodnak az amerikai–mexikói határnál. Ez azért van, mert nincs ellenőrzésünk a határ felett, gyakorlatilag kartellek irányítják ott a helyzetet. Számos ember jut be az országba, terroristák is átjuthatnak. Úgy gondoljuk, hogy egészen biztosan lesz terrortámadás, ez már nem kérdés, hogy meg fog történni, az a kérdés, hogy mikor. Gyakorlatilag a migránsok folyamatosan áramlanak be az Amerikai Egyesült Államokba.

A politikus, háromgyerekes apakánt, a család védelmének fontosságáról is beszélt. 

Úgy gondolom, az Amerikai Egyesült Államokban nagyon nehéz szülőnek lenni, több munkát kell vállalni, nehéz megkeresni a pénzt a család fenntartására, és ezért örülök, hogy Magyarországon támogatják a gyermekvállalást, és adókedvezményeket adnak a családoknak. Ez szerintem nagyon jó dolog. Az is jó dolog, hogy az édesanyák tölthetnek otthon időt a gyerekekkel.

Magyarország egy reményfáklyát jelent az Egyesült Államoknak – tette hozzá a politikus. 

Az interjú vége előtt a november 5-i elnökválasztásról is szó esett. 

Meg fogjuk ezt csinálni, és ugye már megvan a többségünk az alsóházban. Rendet kell rakjunk, ezzel tartozunk az amerikai embereknek. Elegük van a jelen helyzetből

– zárta az interjút Paul Gosar, aki a CPAC Hungary 2024-re érkezett Budapestre. 

 

Borítókép: Paul Gosar, az amerikai kongresszus republikánus tagja, arizonai képviselő beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia első napján a Millenárison 2024. április 25-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.