Zsigmond Barna Pál: Meg kell védenünk magunkat

Tavaly a brüsszeli elit az unió történelmének eddigi legnagyobb sikertelenségét érte el.

2024. 04. 26. 12:38
Zsigmond Barna Pál (jobbra), Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese (Fotó: Facebook/Zsigmond Barna Pál)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár mindannyian érezzük a brüsszeli bürokrácia nyomasztó erejét, Magyarország még mindig történelmi sikerként írható le a nemzeti konszenzus tekintetében. Ezt mondta Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese a CPAC Hungaryn.

Országunk húsz éve az Európai Unió tagja. Akkoriban, amikor az alapító atyák Európájához csatlakoztunk, azt ígérte az Európai Unió, hogy a nemzetállamok, tagállamok együtt erősebbek lehetnek, és így biztonságban és jólétben élhetnek

– fogalmazott. Mint mondta, jelenleg azt látjuk, hogy a globalisták magukhoz ragadták a hatalmat, így itt az ideje, hogy lerázzuk magunkról az igáinkat, meg kell védenünk magunkat, és át kell vennünk az európai központok feletti uralmat.

Tavaly a brüsszeli elit az unió történelmének eddigi legnagyobb sikertelenségét érte el. Versenyképtelenné váltunk, és egy háborúba is belesodródtunk. Az Európai Uniónak nem sikerült a biztonságot helyreállítania a kontinensen, hiszen az EU a háború mellett áll. Ha nem teszünk valamit, akkor az európai gazdákat is tönkreteszik. Emellett fel kell lépnünk az illegális migráció ellen, meg kell védenünk a külső határainkat és a schengeni rendszert is

– húzta alá a miniszterhelyettes. Szerinte változásra van szükség: a béke mellett kell állnunk a háború helyett, a konnektivitás, a versenyképesség mellett kell felszólalnunk a gazdasági elszigetelődés helyett, és meg kell védenünk a határainkat ahelyett, hogy megnyitnánk azokat az illegális bevándorlók előtt. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Brüsszel nem használhatja politikai zsarolásra a rendelkezésre álló támogatási forrásokat.

Magyarország 2011-ben sikeresen töltötte be a soros elnökséget, most újra befolyásolhatja a tanács programját, és formálhatja a következő lépéseket, különösen az európai parlamenti választások után. Háború vagy béke, ez a kérdés, és igen, az európai parlamenti választásoknak is ez a tétje. A határainkon meg kell őriznünk a békét, ki kell állnunk a szuverenitásunk, a családunk és a gyermekeink mellett. Nem Európa ellen szólalunk fel, Európa mellett szólalunk fel

– fogalmazott Zsigmond Barna Pál. 

 

A kommunisták tönkre akarják tenni a civilizációt

Ez követően egy kerekasztal-beszélgetésen Hermann Tertsch, a spanyol Vox párt EP-képviselője elmondta: a kommunisták már száz éve különböző formában próbálják tönkretenni a civilizációnkat.

Bízom benne, hogy kikristályosodik Európában az, hogy megerősítjük a valódi konzervatív erőket, és végre megtörténik a baloldal, a woke-izmus első nagy veresége, és végre felszólalhatunk a szocialisták, a szocializmussal együttműködőkkel szemben, akik a saját hatalmukat akarják konszolidálni

– jegyezte meg az EP-választásról a spanyol politikus.

Radoslaw Fogiel, a lengyel Jog és Igazságosság párt EP-képviselője arról beszélt, hogy nemcsak győzni kell, hanem nagyot kell győzni annak érdekében, hogy egy komoly frakciót hozhassanak létre az Európai Parlamentben, és hogy semmiről se lehessen nélkülük dönteni. Szerinte ami ennél is fontosabb, hogy semmiről se lehessen az európai emberek ellenében dönteni, mert többségük a józan ész pártján áll, és ellenzi a kommunizmust. Janusz Kowalski, a Suwerenna Polska parlamenti képviselője pedig úgy fogalmazott, hogy fontos lesz az EP-választás, és nem fogadhatják el az Európai Egyesült Államok vízióját.

 

Borítókép: Zsigmond Barna Pál (jobbra), az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese (Forrás: Facebook/Zsigmond Barna Pál)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.