idezojelek

Orbán egyik legnagyobb ellenfele arcátlanul beletörölte a lábát a magyarokba

Meddig tűrjük?

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy nagyon kedveli a kampányidőszakot. Ilyenkor pörögnek az események, egymást érik a jobbnál jobb ellenzéki fröcsögések, amikből nagyszerűen lehet témát meríteni egy-egy jegyzethez. Most sem történt ez másképpen: az internetet bőngészve Félix egy igazi gyöngyszemre akadt. Ezúttal Orbán Viktor egyik legnagyobb hazai ellenfele, a rendszeresen és menetrendszerűen nagy vehemenciával, ugyanakkor sértődötten nyilatkozgató Vásárhelyi Mária került a horogra.

Mielőtt idéznénk a gondolatait, álljon itt Pilhál Györgytől egy zseniális elemzés a mindenhez is értő szociológus asszonyról:

„(…) Az epebántalmakkal küzdő SZDSZ-alapító asszonyka szózataiban az elvakult igehirdetés minden eleme megtalálható. Ő az esszencia. Három évtizede őrzi az utókor számára a szabaddemokrata arroganciát. Azt a tenyérbe mászó, provokatív sandaságot, amely a rendszerváltás óta kiszellőztethetetlenül itt kering, bűzlik köröttünk."

Lássuk, ezúttal miként szállt bele a kormányba!

– Most nem annak van itt az ideje, hogy minden ellenzéki párt megmutassa önmagát, most meg kellene állapodni abban, hogy egy igazi közös cél van, a jelenlegi kormány leváltása, és majd utána lehet minden másról beszélgetni – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Vásárhelyi, mintegy könyörögve az összefogás megvalósításáért. De nem ezek voltak a legdurvább gondolatai. Vásárhelyi szerint, most figyeljenek: a választásokon részt vevő szavazók hetven százaléka infantilis, nem fogja fel a jelenlegi helyzet súlyosságát és azt, hogy miről szól a politikai hatalom.

Ez igen! Sokszor megkapták már a kormánypárti, vidéki szavazók, hogy tudatlanok, megvezetettek, fogalmuk sincs a világ történéseiről és a haladó gondolatokról. Ezt már megszoktuk a liberális megmondóemberektől. Azonban Vásárhelyi mostani szavaiból az derül ki, hogy már nemcsak a jobboldali szavazók hülyék, hanem a választáson részt vevők hetven százaléka. Ezt hívják liberális gőgnek és felsőbbrendűségnek.

Tulajdonképpen kik is a normális, értelmes, politikailag éretten gondolkodó, megfontolt emberek Mária szerint? Ez költői kérdés, hiszen nem tudjuk rá a választ. Mindenesetre az bizonyos, hogy egyik politológiai szakkönyv sem írja követendő példának a választópolgárok becsmérlését. Vásárhelyin annyira elhatalmasodott az Orbán-fóbia, hogy már az észszerűség határain is átlépett – gondolta magában Felhévizy, majd felhúzta kertészkedős kesztyűjét, kislapátot ragadott és kipótolta virágfölddel az immár az erkélyre kihelyezett leandereit.

Borítókép: Vásárhelyi Mária (Fotó: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.