idezojelek

A trágár DK-s Gyurcsány-kitűzővel a mellén olyan gyorsan menekült, hogy azt még Szoboszlai is megirigyelné

Az Orbán Viktor-akciócsoport újra lecsapott.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy vidéki rokonainál volt a héten, és ahogy az lenni szokott, most is elhalmozták mindenféle házi finomsággal. Hozott két tálca friss tojást, füstölt és sütnivaló kolbászokat, disznósajtot, házitésztát és még két fiatal tyúkot is. Úgy döntött, hogy vasárnapi ebédnek a gyönyörű, sárga szárnyasokból paprikáscsirkét készít. Nem véletlen volt a választás, mert a pörkölt volt Félix igazi specialitása. Legyen az marha, sertés, gomba vagy éppen csirke, mindegyiket kitűnően tudta elkészíteni. Éppen csak feltette a befűszerezett pörköltöt a gázra, amikor csengetésre lett figyelmes. Odalépett az ajtóhoz és nagy meglepetésére a régen látott Reinfrank néni állt az ajtóban, aki fülig érő mosollyal az arcán azonnal belekezdett a mondókájába:

– Kedves Félix, olyan dolog történt tegnap a piacon, ami nem mindennap esik meg egy ember életében. Már meséltem magának az Orbán Viktor-akciócsoportról, amit én alapítottam a közeli házakból verbuvált nemzeti gondolkodású, kormánypárti szavazókból. Ez a kis csoport az idők során igazi baráti társasággá vált, kirándulásokat szervezünk, jól érezzük magunkat egymás társaságában. Hetente, kéthetente összejárunk, átbeszéljük a közéleti eseményeket, és természetesen segítünk szórólapozni is, ha szükség van ránk. A kis társaságunkat pedig azért neveztük el Orbán Viktor-akciócsoportnak, mert nagyon tiszteljük a miniszterelnököt. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap négyen a társaságból együtt voltunk a piacon, tudja, Félix, mi már csak ilyen régivágásúak vagyunk, szeretjük a hazai zöldségeket, ételeket. Egy szó, mint száz, ahogy ott válogattunk a standoknál, meghallottuk, hogy egy hatvan-hetven közötti ősz hajú férfi artikulátlanul kiabál a hentes előtt. Teliszájjal szidta Orbán Viktort és a kormányt. Nyomdafestéket nem tűrő, alpári kifejezéseket használt, nem győzte a gusztustalanabbnál gusztustalanabb jelzőket belefröcsögni a levegőbe. 

Sokan megálltak és hallgatták, de nem mert neki szólni senki, megdöbbentő jelenet volt. Na, nekünk több se kellett, a barátnőimmel akcióba léptünk. Odamentünk a férfihoz és rákérdeztünk, hogy mondja már el, legyen olyan kedves, miért mocskolja a kormányt, mi a problémája? Azonnal felmondta a baloldali mantrát, oktatás, egészségügy, meg egyébként is itt minden úgy rossz, ahogy van, nincs demokrácia s a többi. Ezek után elmagyaráztuk neki a lányokkal, hogy ezek csak a baloldal sablonszövegei, ne dőljön be nekik, a saját tapasztalatainak higgyen. Felhívtuk a figyelmét, hogy ha itt nem lenne demokrácia, a rendőrök vitték volna el innen, de mivel demokrácia és szólásszabadság van, így más politikai nézetű állampolgárok szívélyes véleményét kellett csupán meghallgatnia. 

Próbáltuk még a genderről és a migrációról is kérdezni az urat, akinek egy nagy, kerek Gyurcsány-kitűző volt a mellére tűzve, de csak morgott egyet az orra alatt, és szélvész gyorsan elviharzott a piacról. Tudja, kedves Félix, nagyon büszkék voltunk magunkra, mert észérvekkel, tényekkel kényszerítettük megfutamodásra a trágár DK-st. Nem viccelek, szerkesztő úr, olyan gyorsan futott, hogy azt még a mi Szoboszlai Dominikunk is megirigyelte volna. Na, nem is tartom fel, érzem az illatokból, hogy éppen főzi a vasárnapi ebédet. Minden jót – mondta, és azon nyomban eltűnt a lépcsőfordulóban.

Felhévizy éppen csak integetni tudott neki, nem tudta elmondani, hogy mennyire büszke az Orbán Viktor-akciócsoportra. Majd visszament a konyhába, megkóstolta a rotyogó paprikás csirkét és elégedetten nyugtázta, hogy bizony az ismét jól sikerült.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.