idezojelek

Kálmán Olga-effektus: ismert baloldali figura osztotta az észt szakértőként 

Ne dőljünk be, ez egy brancs.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Tudják, mi az a Kálmán Olga-effektus? Furcsán hangzik, pedig nagyon egyszerű. Az a baloldal által használt technika, ha úgy tetszik, taktika, amikor függetlennek tüntetnek fel valakit, aki közel sem független, sőt a saját, hithű emberük. Ezt az álságos, hazug módszert számos esetben használták már, hiszen a baloldal előszeretettel festi fel azt a képet, miszerint Magyarországon kétféle ember van: elfogult, megvezetett, tájékozatlan kormánypárti és felvilágosult, széleslátókörű, haladó gondolkodású független értelmiségi. Azt, hogy független, objektív már számtalanszor hallottuk a baloldal szekerét rendszeresen toló színészekről, újságírókról, művészekről egészen a különböző ilyen, olyan szakértőkig.

A napokban is volt egy ilyen próbálkozása a baloldalnak. A Hírklikk portálon osztotta az észt Tóth Zoltán, foglalkozását illetően választási szakértő. A független megmondóember hamis álarcát magára öltő Tóth a következőket mondta:

„A budapestieket zavaró jelenségek valósak, de a problémák valójában abból származnak, hogy a kormányzat gazdaságilag szándékosan kiszipolyozza a fővárost, és nem engedi meg, hogy megvalósítsa a szükséges üzemeltetési és fejlesztési lehetőségeit. […] Igaza van az Európai Parlamentnek, amikor a magyarországi jogállamiság megerősítéséről szóló európai parlamenti állásfoglalás-tervezetben azt mondja, hogy Magyarországon választási autokrácia van.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez szakértés volt a javából. Tisztán látszik, hogy Tóth elvtárs nem tett mást, mint felmondta a baloldali narratívát, de mit is várhattunk attól az embertől, aki 1989-ben az MSZMP-kormányzat választási szakértőjeként vett részt a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásain, és később volt a Horn- és a Medgyessy-kormányban is államtitkár, majd a 2018-as országgyűlési választáson a Demokratikus Koalíció képviselő-jelöltjeként indult a budakeszi székhelyű Pest megyei 2. számú választókörzetben, igaz, még a választás előtti hetekben visszalépett az LMP színeiben induló Szél Bernadett javára. 

Ezen ismérvek tudatában értékeljük mindig Tóth és a hozzá hasonló független, objektív szakértők magvas gondolatait.

Nincs új a nap alatt.

A független, objektív újságíróból előbb DK-képviselővé, majd árnyékkormány-szóvivővé avanzsált Kálmán Olga példája lebegjen mindenki előtt, ne tévesszen minket a baloldal átverési kísérlete. 

Egy brancs ez, nincs mese.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Borítókép: Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának szóvivője, a DK frakciószóvivője a párt árnyékkormányinfó elnevezésű sajtótájékoztatóján a DK központi irodájában 2023. szeptember 8-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.