idezojelek

Brüsszeli demokrácia

Fő szabály-e még Európában a szabadság, és a korlátozás a kivétel? Vagy minden a feje tetejére állt az újbalos globalisták miatt ebben a kérdésben is?

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Konferenciát tartott nemrég a Századvég, aminek az volt a fő kérdése, van-e még szólásszabadság. Fő szabály-e még Európában a szabadság, és a korlátozás a kivétel? Vagy minden a feje tetejére állt az újbalos globalisták miatt ebben a kérdésben is? Bár a szónokok hangsúlyozták, hogy büszkéknek kell lennünk, mert hazánkban még bárki szabadon elmondhatja a véleményét, de már figyelmeztettek arra is, hogy a cenzúra egyre inkább részévé válik mindennapjainknak. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő hívta fel rá a figyelmet, hogy 

a brüsszeli elit több területen is kötelező magatartási szabályokat akar bevezetni, uniós bűncselekménynek nyilvánítaná és a genderőrülettel szemben kritikus véleményekre is kiterjesztené a gyűlöletbeszéd fogalmát, valamint a nekik nem tetsző vélemények kiiktatásának érdekében azt is meghatároznák, miről beszélhetnek a pártok egy politikai kampányban.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baljós előjelek voltak tehát, de mindaz, ami kedden történt Brüsszelben, fényesen bizonyította, mennyire szegényes a fantáziánk, amikor megpróbáljuk láthatóvá és érthetővé tenni, hogyan számolja föl a demokráciát és a jogállamot, hogyan rombolja le lopakodó jogalkotásával, agresszív véleményterrorjával mindazt az újbalos globalista elit, amit Európának ismertünk és szerettünk. 

Azt azért még mi sem gondoltuk volna, hogy a karhatalom bevetésével akadályozzák majd meg szélsőbaloldali polgármesterek az Európai Unió központjában egy békepárti és migrációellenes konferencia megtartását.

Ha Észak-Koreából, a káoszba fúlt Haitiről vagy egy törzsi háborúban megtizedelt lakosságú afrikai diktatúrából érkeztek hasonló hírek, az európai ember könnyelműen legyintett eddig: ilyen nálunk nem fordulhat elő. Ezért jól nézze meg mindenki azt a felvételt, amelyen az látszik, hogy a brüsszeli rendőrök elállják a bejáratot, és se ki, se be nem engednek senkit. Vajon miért? Veszélyhelyzet nincs, ha például bombariadó lenne, nem maradhatna benn senki. Fölvetődött, hogy a nyílt utcán nekik nem tetsző embereket félholtra verő antifák akarnak ellendemonstrációt tartani. De akkor miért nem őket igazoltatják a rend őrei?

A választ Emir Kir, a török bevándorlók belga fia, Saint-Josse-ten-Noode brüsszeli városrész polgármestere adta meg, aki elmondása szerint azért tiltotta be a NatCon konferenciát, mert a rendezvényen össze akartak gyűlni a konzervatív jobboldal, a vallási jobboldal és az európai szélsőjobboldal képviselői. 

Szerinte ugyanis a nemzeti konzervativizmus nemcsak etikailag konzervatív, vagyis abortuszellenes és ellenzi az azonos neműek házasságát, hanem a nemzeti szuverenitás védelmére összpontosít, ami többek között euroszkeptikus hozzáállást is jelent.

És? Szerintünk pedig polgármester úr egy szélsőbaloldali liberálfasiszta kretén, és éppen az ilyenek miatt vagyunk rengetegen szkeptikusak Európában, mert azt látjuk, hogy önök ideológiai alapon mindent tönkretesznek, mégsem indulunk útnak, hogy vasvillával, szívlapáttal hallgattassuk el végtelen ostobaságát. És nem azért, mert akkor megkapnánk, hogy mi vagyunk az agresszív nácik, akik kirekesztők, és nem tudjuk elviselni, hogy létezik a miénktől eltérő vélemény is, ezt megszoktuk már. Csak annyira józan, keresztény, konzervatív európai demokraták vagyunk, hogy még a szélsőbaloldali háborús uszítók és migránssimogatók érdekében is mindent megtennénk, csak mondhassák el szabadon egyébként elfogadhatatlan véleményüket. Mert ha az ellentétes nézetek szabad vitában ütközhetnek, akkor és csak akkor van esély a téves nézetek kiszűrésére, így járul hozzá a szólásszabadság a demokrácia működéséhez. Ért ön ebből egy kukkot is, polgármester úr?

 

Borítókép: Rendőrök lepték el a NatCon rendezvényt Brüsszelben (Fotó: AFP/Simon Wohlfahrt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.