A Nemzeti Választási Bizottság a hatóságokhoz fordul a baloldali sms-ek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a hatóságokhoz fordul a baloldali sms-ek miatt.

Forrás: MTI2022. 04. 01. 19:47
null
20211215 Budapest Karácsony Gergely, Nemzeti Választási Iroda, népszavazási ívek átadása Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet MN Képen: Megérkeztek „Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?” kérdés népszavazási aláírásgyűjtő ívei a Nemzeti Választási Irodához Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NVB pénteki ülésén jegyzőkönyvi döntést hozott arról, hogy a hatóságokhoz fordul a baloldali sms-ek ügyében.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta:

több bejelentést is kaptak kedden arról, hogy ismeretlen telefonszámról sms-eket küldtek ki, melyben a baloldal támogatására buzdítottak. Olyanok is kaptak ilyen üzeneteket, akik a baloldali pártok számára soha semmilyen adatukat nem adták meg, köztük több kormánytag is – tette hozzá.

Kiemelte:

az elmúlt napokban számos információ látott napvilágot arról, hogy Bajnai Gordon és az Amerikában kiképzett titokminisztere a DatAdat nevű cégen keresztül milyen titkos és tiltott adathalász tevékenységet folytatott. Hollik István szerint a kedden kiküldött sms-ek bizonyítják, hogy a törvénytelen eszközökkel összeállított adatbázis, a Bajnai-lista létezik.

A politikus szerint a tömeges üzenetküldés kapcsán személyes adatok törvénytelen használata, valamint tiltott kampányfinanszírozás gyanúja is felmerül.

NVB-tag: a kampányban a legkirívóbb jogsértés a baloldali sms-ek ügye

A kampányban mind a tömegességét, mind a jogsértés súlyát tekintve a legkirívóbb jogsértésnek nevezte a baloldali sms-ek ügyét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Országgyűlés által választott egyik tagja.

Az NVB pénteki ülésén Szalay Tamás arra kérte a testületet, hogy hivatalos eljárásban keressék meg a hatáskörrel rendelkező szerveket: a nyomozó hatóságot büntetőeljárás lefolytatása érdekében, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is. Az ülésen az NVB tagjai tíz igen szavazattal, egy nem ellenében támogatták, hogy az sms-ek ügyében feljelentést tegyenek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.