Karácsony Gergely a Magyar Orvosi Kamara mellett lobbizik

Arra kéri a budapesti orvosokat a főpolgármester, hogy tartsák fenn kamarai tagságukat.

Forrás: Facebook2023. 03. 03. 8:57
KARÁCSONY Gergely; KISS Ambrus
Budapest, 2023. január 25. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. január 25-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Arra kérem a budapesti orvosokat, maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának” – írta ma reggeli Facebook-posztjában a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint Budapest vezetése továbbra is kiemelt partnerének tekinti az orvosok legjelentősebb szakmai érdekképviseletét, a Magyar Orvosi Kamarát (MOK). 

Mint arról beszámoltunk, a kamara valószínűleg még 28 napig lesz a legjelentősebb orvosszervezet, hiszen ennyi napjuk van az orvosoknak arra, hogy nyilatkozzanak, fenn kívánják-e tartani tagságukat, ami a jövőben már nem lesz kötelező. A már befizetett tagdíjakat a kamarának vissza kell fizetnie, ha az orvos úgy dönt, nem marad tagja a MOK-nak. 

Karácsony a nyomásgyakorlásról: A kamarának van véleménye

Karácsony Gergely szerint a kormány azért lépett fel az MOK ellen, mert véleményük van, és mert szót kérnek. „Szót kérnek azért, hogy az egészségügyet, mindannyiunk közös ügyét ne titkos koncepciók forgassák fel, hanem legyen végre olyan szakmailag megalapozott rendezési terv, ami a hazai egészségügyet hosszabb távon vezeti a javulás irányába, mindezt korszerű minőségbiztosítás alapján” – fejtegette a főpolgármester. 

A kormány szerint egyébként azért kellett megszüntetni a kötelező kamarai tagságot, mert a MOK nyomás alá helyezhette tagjait, 

hogy azok ne írják alá az új szerződéseiket, ami a megújított ügyeleti rendszer előírásait is tartalmazza. 

„Arra kérem a budapesti orvosokat, hogy maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának, hogy folytathassuk a szakmai párbeszédet Budapesten” – erősítette meg a kérését posztja végén a főpolgármester. 

Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: MTI

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.