Buszok és repülőgépszimulátor is vezethető a hétvégén

Május 20-án gyereknappal folytatódik a BKV járműtelepeinek nyíltnapsorozata, szombaton az óbudai buszgarázsba várják a családokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 16. 15:51
KOVÁCS Gábor
Budapest, 2020. november 26. Kovács Gábor, az Inter-Európa Mentõszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentõegységének állomás- és gépkocsivezetõje a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt.-nél, buszsofõrként betöltött másodállásának szünetében a fõvárosi Örs Vezér terén 2020. szeptember 29-én. A háromgyerekes családapa részmunkaidõs buszsofõrként egészíti ki mentõs fizetését. Az életmentésre tervezett Mobile Intensive Care Unit (MICU), azaz mobil intenzív egység az ország egyetlen olyan mentõautója, amely mozgó intenzív osztályként funkcionál, akár komolyabb beavatkozások is elvégezhetõk benne. A mentõautó tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz, és szinte kizárólag kritikus állapotú sérültekhez küldik. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A telephelyre látogatók testközelből nézhetik majd meg a mindennapi forgalomba kijáró, valamint a nosztalgia flotta számos darabját – áll a BKV Zrt. közleményében.

Az autóbuszokon kívül megtekinthetők lesznek a BKV zavarelhárítási és egyéb járművei, de olyan különleges buszokkal is lehet majd találkozni, mint a lőbusz, a vasútmodellbusz vagy a BKV duplacsuklós játszóbusza. A gyermeknapi programban ezen túl műszaki és forgalmi vetélkedő, kisvonatbusz és gyermekfoglalkoztató is szerepel.

Az Ikarus 60-as nosztalgia busz körjáratban közlekedik majd a telephelyen, de lesz lehetőség kipróbálni egy tűzoltókocsi emelőkosarát és egy repülőgép-szimulátort is. 

A szakértők bemutatják majd a szerelőcsarnokot, ahol a mindennapokban az óbudai járműpark kisebb-nagyobb javítása, karbantartása zajlik, de olyan érdekességeket is lehet majd látni, mint a fék oktatófal, a hajtáslánc- és motorbemutató vagy a kijelzők programozása.

A Mercedes, Volvo és Ikarus oktató autóbuszok próbavezetésére online, előre lehet regisztrálni, de korlátozott számban az eseményen is fel lehet iratkozni.

 A tesztvezetéshez B kategóriás jogosítvány megléte, és a helyszínen annak bemutatása szükséges lesz.

A veterán és nosztalgia járművek iránt érdeklődőknek Trabant, Skoda, Lada és Wartburg versenyautók bemutatójával is készülnek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.