Bedugult az M7-es és az M4-es a reptérnél

Helyzetjelentés a hazai utakról kedden reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 07. 18. 7:13
null
Törökbálint, 2014. augusztus 9. Torlódás az M7-es autópályán Törökbálint közelében 2014. augusztus 9-én. Az autópálya Balaton felé vezetõ oldalán, a 15-ös kilométerszelvénynél három személyautó ütközött össze. A baleset négy sérültjét a mentõk kórházba vitték. Az autópályán több kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M4-es autóúton Budapest határában, a Liszt Ferenc repülőtér közelében felújítják a burkolatot. A 21-es és a 24-es kilométer között mindkét oldalon egy-egy sávot lezártak. A reggeli csúcsidőszakban torlódik a forgalom, ezért a repülőtér felé tartók hosszabb menetidőre számíthatnak.

Burkolati jeleket festenek az M7-es autópálya Balaton felé tartó oldalán, a 20-as és 30-as kilométer között. Az aktuális munkaterületnél csak egy sáv járható. Több kilométeres a torlódás, emiatt Érd és Martonvásár között érdemes a 7-es főutat választani.

Két személyautó karambolozott a 6-os főúton, Szigetváron. A 232-es kilométernél a főutat lezárták, kerülni önkormányzati utakon lehet.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán a főváros irányába a 16-os kilométernél lévő M0-s autóúti csomópont melletti gyűjtő és elosztó ág, valamint a hozzá tartozó le- és felhajtó ág fix munkavégzés miatt nem használható. A lezárás az 1-es főúti csomópont felől közlekedőket is érinti, ezért kerülni az M0-s autóúton a 2-es kilométernél lévő Törökbálint csomóponton keresztül lehet Budapest felé.

A 4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 99-es kilométernél a Tisza-hídon dilatációs szerkezetet javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Napközben torlódásokra is számítani lehet.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán.

A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kéri az autósokat az Útinform.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.