Hosszában hasadt ketté a fenyőfa, amelybe belecsapott a villám Dormándon

Rengeteg kidőlt fa eltávolításához kértek segítséget szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: Katasztrófavédelem2023. 08. 31. 15:16
Thunderbolt,,Lightning,Bolt,In,The,Night,Sky
1980471101 Fotó: Anna-Nas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Villám csapott egy tizenöt méteres fenyőfába Dormándon, a Dózsa György utcában szerdán – írja a Katasztrófavédelem. A hosszában kettéhasadt fát, amely veszélyeztette a közlekedést, a füzesabonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el, de az összefoglalójuk szerint rengetegszer kérték a tűzoltók beavatkozását.

Beszámolnak arról is, hogy szerdán összesen 224 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A 34 tűzesetet és a 121 műszaki mentést összesen 295 hivatásos, 27 önkormányzati és 1 létesítményi tűzoltóegység, valamint 19 önkéntes tűzoltó-egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 67 téves jelzés is érkezett az ügyeletekre.

Súlyos balesetekhez is riasztották őket, többek között azért, mert lesodródott az úttestről, majd árokba zuhant egy munkásokat szállító kisbusz tegnap délután Dévaványa és Körösladány között, a 4205-ös úton. A balesetet szenvedett járműben összesen öten utaztak. A tűzoltók kiérkezése előtt a kisbuszból négyen kiszálltak, de egy ember az utastérbe szorult.

Emellett rengeteg kidőlt fa eltávolításához kértek segítséget, így Debrecenben, Püspökladányban, Nyíradonyban, Alsónyéken és Makón is. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.