Mutatjuk, merre zavarhatnak bele zivatarok a kánikulába

Helyenként heves felhőszakadások is kialakulhatnak.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 08. 22. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence időjárását kedden alapvetően egy anticiklon határozza meg, de szerdán súrolhatja egy hidegfront, ami miatt megnő a zápor, zivatar kialakulási esélye. A front jelentős lehűlést nem hoz.

Kedd este a gomolyfelhők feloszlanak, addig Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat.

Az éjszaka második felében az északi, északkeleti tájakon már erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Forrás: Met.hu

Szerdán is általában sok napsütésre számíthatunk, de már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés.

Elszórtan – legnagyobb eséllyel és számban az Alpokalja térségében és északkeleten – várható zápor, zivatar. Utóbbi területen heves zivatarok is kialakulhatnak!

A légmozgás kedd délután gyenge vagy mérsékelt marad, majd szerdán már megélénkülhet az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 20 fok körül várható.

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29 és 36 fok között alakul.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.