Bayer Zsolt: A svédek és az elborzasztó hazaszeretet + videó

A Vezércikk vendégei abban egyetértettek, ha a svédek nem értik a hazaszeretet fogalmát, akkor miért akarnak NATO-tagok lenni.

2023. 09. 15. 12:00
null
Nyizsnyij Novgorod, 2018. június 18. Svéd szurkolók, mielõtt megkezdõdik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportja elsõ fordulójának Svédország – Koreai Köztársaság mérkõzése a Nyizsnyij Novgorod Stadionban 2018. június 18-án. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo) Fotó: Ritchie B. Tongo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– El van borzadva, b…szki! A hazaszeretettől. Na, ezeket akarjuk felvenni a NATO-ba? Minek? – mondta Bayer Zsolt a Hír TV Vezércikk című műsorában. A publicista ezt annak a svéd iskolákban tananyagként használt film kapcsán fogalmazta meg, amelyben Magyarországot lejáratják baloldali közszereplők, és a demokrácia hiányára panaszkodnak. 

Bayer a filmből azt a részletet emelte ki, ahol egy hazánkban tanuló svéd diák attól borzadt el, hogy egy magyar tankönyvben egy egész oldal foglalkozik a hazaszeretettel. 

 

A Vezércikk vendégei abban egyetértettek: ha a svédek nem értik a hazaszeretet fogalmát, akkor érthetetlen, miért akarnak NATO-tagok lenni. 

A szereplők azt is megfogalmazták: Magyarország addig nem adhatja az áldását az északi ország tagságára, ameddig hazánkról durva valótlanságokat állítanak.

Borítókép: Svéd szurkolók az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Svédország–Koreai Köztársaság mérkőzése előtt a Nyizsnyij Novgorod Stadionban 2018. június 18-án (Fotó: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.