Úgy tűnik, Hegyvidék kicsit fellélegezhet + videó

A Hegyvidéki Önkormányzat olyan parkolóhelyeket alakított ki, amelyeket egész nap kizárólag a helyi lakosok használhatnak. Mutatjuk, ez mit jelent gyakorlatban.

Forrás: Hír Tv, Hegyvidéki Önkormányzat2023. 10. 15. 20:30
Closeup,Of,Rear,,Back,Side,Of,Blue,Car,With,Other
1933909445 Fotó: J.AMPHON Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg az autó és kevés a közterület –  ez az alaphelyzet a Hegyvidéken, főleg annak „alsó”, városiasabb részén. Ezért változtatni kívánunk az eddigi szabályokon, hogy levegőt kapjon a kerület – mondta Pokorni Zoltán polgármester az InfoRádiónak egy korábbi interjú alkalmával.

Az új parkolási engedélytípust azok a kerületi magánszemélyek igényelhetik, akiknek állandó lakóhelye az érintett várakozási területen van. Egy személy egy autóra kaphat hozzájárulást, és egy lakcímen két személygépkocsira adható ki parkolási engedély –  írta a Hír TV.

Pokorni Zoltán reméli, más területek is átveszik majd a gyakorlatot, hiszen a parkolás nemcsak  Hegyvidéken, hanem más kerületekben is problémás kérdés.

Így hasznosul gyakorlatban az új szabály

Az új építésű lakások – ahol már eddig is elő volt írva, hogy telken belül, garázsban kell tárolni az autókat – lakói már nem kapnak közterületi parkolási engedélyt. (A polgármester tapasztalata az, hogy a társasházak a megépített garázsokat bérbe adták, a kocsik pedig a kerületi engedélyekkel odakint álltak. Az új szabály szigorú az újonnan beköltözőkkel, de jót tesz a már régebb óta a kerületben élőkkel.)

Aki a parkolási zóna határán lakik, duplán kárvallottnak érezhette magát, hisz neki már fizetnie kell, ha lejjebb megy, másrészt mindenki az ő utcájában áll meg, akár az agglomerációból érkezők is; a helyben lakók életét könnyítő szabály, hogy az utca egyharmadát rezerválják a helyben lakók számára – írta a Hegyvidéki Önkormányzat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.