Jön a hidegfront, feltámad a szél + videó

Szerdán még a nap is kisüthet.

Forrás: MTI2023. 12. 19. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medencében előfordulnak napos, valamint borult, ködös tájak egyaránt. Szerdán északnyugat felől hidegfront érkezik, feltámad a szél, melynek következtében a legtöbb helyen felszakadozik a rétegfelhőzet, feloszlik a köd.

Azonban addig ismét romlanak a látási viszonyok, terjeszkedik a rétegfelhőzet kedd este és éjjel, amely szerdán a legtöbb helyen felszakad, és a köd is feloszlik.

Az északnyugat felől érkező szakadozott frontális felhőzet előtt előbukkanhat a nap.

Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös maradhat az idő.

Ezeken a tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás, szerdán az északnyugati tájakon és az északi határnál gyenge eső is előfordulhat.

Szerdán több helyen megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –5 és +1 Celsius-fok között alakul.

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt azonban 4 és 10 Celsius-fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.